Βαρύ χαστούκι στον Ερντογάν: Αθώοι οι ισοβίτες δημοσιογράφοι Αχμέτ Αλτάν και Ναζλί Ιλιτσάκ

Η δημοσιογράφος Nazli Ilicak βγαίνει από τη φυλακή Bakirkoy στην Κωνσταντινούπολη μετά την απόφαση του δικαστηρίου . Φωτογραφία: EPA/ERDEM SAHIN




Την αποφυλάκιση των δημοσιογράφων Αχμέτ Αλτάν και Ναζλί Ιλιτσάκ αποφάσισε τουρκικό δικαστήριο. Οι δύο δημοσιογράφοι σε επαναληπτική δίκη καταδικάστηκαν σε ισόβια φυλάκιση με κατηγορίες για «προσπάθεια ανατροπής της συνταγματικής τάξης» ωστόσο αποφασίστηκε η αποφυλάκισή τους. Για τον δημοσιογράφο Μεχμέτ Αλτάν αποφασίστηκε η αθώωσή του.

Μετά την αποφυλάκισή του χθες ο βράδυ,ο Αχμέτ Αλτάν δήλωσε πως όταν άκουσε την απόφαση για αποφυλάκισή του στεναχωρήθηκε λίγο. «Στεναχωρήθηκα για τα άλλα παιδιά που δεν αποφυλακίστηκαν. Μέσα υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που είναι αθώοι. Αυτό ασφαλώς είναι λίγο θλιβερό. Τα χρόνια μου δεν χάθηκαν. Δεν επέτρεψα να χαθούν τα χρόνια μου. Έγραψα βιβλία. Δεν χάνω έτσι τα χρόνια μου εγώ…», δήλωσε.

Ο Αχμέτ Αλτάν ήταν ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ταράφ η οποία θεωρείτο ένα από τα εκφραστικά όργανα της του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν που η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της Τουρκίας.

ΚΥΠΕ / Άννα Ανδρέου / Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: