Βαρθολομαίος: “Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε άξιοι διάδοχοι ενδόξων προγόνων”

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εν μέσω των μελών της αποστολής που τον επισκέφθηκε στο Φανάρι από τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους, Φανάρι, Τουρκία, Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019. Φωτογραφία: Οικουμενικό Πατριαρχείο, Νίκος Μαγγίνας
Στην διαρκή προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου να είναι άξιος διάδοχος των ένδοξων προγόνων αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος υποδέχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Νοεμβρίου, αμέσως μετά τον εσπερινό, στον Πατριαρχικό Ναό, πολυπληθή όμιλο προσκυνητών από την Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους, μέλη της “Ένωσης Μικρασιατών Σάμου”.

  • “Να είστε ήσυχοι ότι εμείς εδώ φυλάττουμε τις Θερμοπύλες. Να μην ανησυχείτε για το Πατριαρχείο μας, μόνο να προσεύχεστε γι’ αυτό, για όλους μας όσοι διακονούμε τα όσια και τα ιερά του Γένους μας, σε αυτόν τον ιστορικό τόπο, την πόλη αυτή των πατέρων μας”, είπε ο Παναγιώτατος στη σύντομη ομιλία του και συνέχισε: “Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε άξιοι απόγονοι ενδόξων προγόνων. Δεν είναι πάντοτε εύκολες οι συνθήκες, και αυτό το γνωρίζετε, αλλά αγωνιζόμεθα για να κάνουμε εκάστοτε το καλύτερο δυνατό. Οι ευχές μας και η αγάπη μας από το Φανάρι, από την Κωνσταντινούπολη, θα σας συνοδεύουν πάντοτε. Παρακαλούμε να μεταφέρετε και σε αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν μαζί σας τα αισθήματά μας αυτά της αγάπης και της στοργής μαζί με τις ευλογίες της Μητρός Εκκλησίας”.

Θερμές ευχαριστίες για την ευκαιρία που είχε ο όμιλος των προσκυνητών να λάβει την ευχή και την ευλογία του Παναγιωτάτου εξέφρασε η Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου κυρία Άννα Ψαρά. “Ξεκινήσαμε αυτό το επίπονο και κουραστικό ταξίδι μας από την μακρινή Σάμο, μερικοί από την Ικαρία και λίγοι από τους Φούρνους, για την Πόλη των πόλεων, που για πολλούς ήταν όνειρο ζωής, για άλλους Ιερό προσκύνημα και για όλους χρέος τιμής στην πατρίδα και τον Θεό”, είπε, μεταξύ άλλων, η κυρία Ψαρά.

Νέα πνοή στον ιστορικό ναό των Ταξιαρχών δίνει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal