Τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους που εξέδωσε η Τουρκία, συνελήφθη στην Κοπεγχάγη

File Photo: Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι κρατά στέλεχος του ΙΚ που έδωσε εντολή για επιθέσεις σε Γερμανία και Ρωσία: Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ένας 28χρονος Δανός, που εκδόθηκε από την Τουρκία, συνελήφθη μόλις έφθασε στη Δανία, έγινε γνωστό από την αστυνομία. Ο άνδρας αναμένεται αύριο να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου στην Κοπεγχάγη, προκειμένου να αποφασιστεί η προφυλάκισή του, ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Δανέζικα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι πρόκειται για τον Άχμαντ Σάλεμ αλ Χατζ, που έχει γεννηθεί στο ‘Ωρχους στη Δανία. Έφυγε από τη χώρα του για τη Συρία το 2013, προκειμένου να ενταχθεί στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Έναν χρόνο μετά, καταδικάστηκε ερήμην στη Δανία για τρομοκρατία με τις αρχές να εκδίδουν σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο αλ Χατζ τραυματίστηκε σοβαρά σε μια βομβιστική επίθεση στη Συρία, στις αρχές του 2017 και έκτοτε βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο ίδιος πήγε, στη συνέχεια, στην Τουρκία μαζί με τη σύζυγό του, από τη Συρία, και τα δύο παιδιά τους. Συνελήφθησαν στην πόλη Κιλίς, στην τουρκική μεθόριο, τον Δεκέμβριο του 2017.

Στην Τουρκία, ο αλ Χατζ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών και δύο μηνών, όμως αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστική επιτήρηση και κρατείτο σε ένα κέντρο διαμετακόμισης από φέτος το καλοκαίρι, μεταδίδει το δανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο DR.

Dpa-AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ-

Ειδικό καθεστώς για το Ντονμπάς στην Ουκρανία, συμφώνησαν σε συνομιλία Πούτιν και Μέρκελ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: