Τρίτη διαδοχική νίκη για την ΑΕΚ: Επικράτησε με 74 – 66 της Μπούργκος στο ΟΑΚΑ

Από το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Μπούργκος στο ΟΑΚΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Την τρίτη διαδοχική νίκη της και τέταρτη στον Β’ όμιλο του Basketball Champions League, πανηγύρισε η ΑΕΚ. Με πρωταγωνιστή τον Κιθ Λάνγκφορντ, η Ένωση επικράτησε με 74-66 της Μπούργκος στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης, υποχρεώνοντας τους Ισπανούς στην τρίτη ήττα τους.

Η άμυνα και τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας βοήθησαν την ΑΕΚ να σηκώσει από τα πρώτα λεπτά κεφάλι στο σκορ και να ελέγξει το ρυθμό στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο, οι Ισπανοί εξαργύρωσαν την απόλυτη κυριαρχία τους στα επιθετικά ριμπάουντ (14 έναντι 6 της Ένωσης) και με επιμέρους σκορ 4-14 στον… επίλογο της αναμέτρησης, προσπέρασαν στο 36΄ με 62-64.

Ο Σαντ-Ρος ισοφάρισε γρήγορα, για να ανακτήσει το προβάδισμα για την Μπούργκος ο Μπενίτε (64-66). Η συνέχεια, όμως, ανήκε αποκλειστικά στην ΑΕΚ, η οποία με δύο κολλητά τρίποντα (ένα από Γκίκα, ένα από Λάνγκφορντ) και ενεργοποιημένη την άμυνα, βρήκε ρυθμό, απαντώντας με δικό της επιμέρους σκορ 10-2 και φτάνοντας άνετα στο τελικό 74-66.

Κορυφαίος της Ένωσης, που πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή του Β’ ομίλου με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (ρεκόρ 4-1), ο Κιθ Λάνγκφορντ με 30 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος με 12 και 8 ριμπάουντ. Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Μάριο Τσάλμερς έμεινε στο παρκέ για 6 λεπτά με απολογισμό 2 πόντους και 1 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 42-33, 58-50, 74-66

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βιατόρ – Γκουριόν – Γκριτζόνι.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Γκίκας 5 (1), Λάνγκφορντ 30 (5), Ματσιούλις 7 (1), Σαντ Ρος 12 (1), Σλότερ 5, Τσάλμερς 2, Χρυσικόπουλος 2, Γιαννόπουλος 3 (1), Γιάνκοβιτς Στ. 8 (2), Κακλαμανάκης, Μαυροειδής.

ΜΠΟΥΡΓΟΣ (Πενιαρόγια): Μπενίτε 6, Κλαρκ 7, Φιτιπάλντο 12 (2), Χούσκιτς 10, ΜακΦάντεν 11 (1), Μπάσας 11 (1), Λίμα 2, Σάλβο, Τοκότο 2, Βέγκα 5 (1).

Παπαθεοδώρου: Αμυντικά κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι

Την άμυνα της ΑΕΚ εξήρε ο τεχνικός της Ένωσης, Ηλίας Παπαθεοδώρου, στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη των «κιτρινόμαυρων» επί της Μπούργκος στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League.

«Πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Περιμέναμε ένα σκληρό παιχνίδι. Ξέρουμε πόσο δύσκολη ομάδα είναι η Μπούργκος. Ελέγξαμε το παιχνίδι για 27 λεπτά. Βρήκαμε τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε τη ζώνη, όμως το πνεύμα μας, το οποίο χτίζεται καθημερινά μας οδήγησε στη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε», είπε αρχικά ο Παπαθεοδώρου και συνέχισε: «Αμυντικά έχουμε κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Υψηλού επιπέδου. Μέσα από τις καταστάσεις του μπάσκετ δεχτήκαμε ελάχιστους πόντους.

Η κακή μας αντίδραση στη ζώνη μας χαμήλωσε την αυτοπεποίθηση και τον ενθουσιασμό και χάσαμε ριμπάουντ. Περιορίσαμε τα ατού της Μπούργκος. Καταθέσαμε το 100% στην άμυνα και πέρα από τα προσωπικά καλάθια του Λάνγκφορντ και του Γκίκα βγάλαμε καλές άμυνες. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και παρουσιάζει διαφορετικές καταστάσεις. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και ταπεινοί και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είναι νωρίς η σεζόν, έχουμε δρόμο να διανύσουμε».

Όσο για το τι δεν δούλεψε στη ζώνη, είπε: «Η πραγματικότητα είναι πως οι ώρες που σπαταλήσαμε στη ζώνη είναι λίγες. Κυρίως το μυαλό μας σταμάτησε να λειτουργεί.

Προσαρμόστηκε η αντίπαλη ομάδα στη ζώνη. Είναι εξαιρετική η Μπούργκος τακτικά και πνευματικά. Θα έλεγα ότι το μυαλό σταμάτησε να λειτουργεί. Σταματήσαμε να πάρουμε αποφάσεις και δείξαμε νευρικότητα. Χρειαζόμαστε δουλειά στο κομμάτι αυτό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκπληκτικός Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στους ημιτελικούς του ATP Finals νικώντας τον Ζβέρεφ [videos]

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: