Τρέμει τον Τραμπ ο Μπόρις Τζόνσον: Μη με στηρίζεις, θα μου κάνεις ζημιά…

File photo: Στιγμιότυπο από την συνάντηση Μπόρις Τζόνσον και Ντόναλντ Τραμπ στο Μπίαριτς της Γαλλίας, τον περασμένο Αύγουστο. EPA/STEFAN ROUSSEAU / POOL




Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πως θα ήταν καλύτερο εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν εμπλακεί στις επερχόμενες εκλογές στην Βρετανία όταν θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα το Λονδίνο για την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

“Αυτό που δεν κάνουμε παραδοσιακά ως αγαπημένοι σύμμαχοι και φίλοι, αυτό που δεν κάνουμε παραδοσιακά, είναι να μην εμπλεκόμαστε στις προεκλογικές εκστρατείας ο ένας του άλλου”, δήλωσε ο Τζόνσον, ο οποίος εμφανίζεται με μεγάλο προβάδισμα έναντι του Εργατικού αντιπάλου του, Τζέρεμι Κόρμπιν.

“Το καλύτερο όταν έχεις να κάνεις με στενούς φίλους και συμμάχους όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι καμιά πλευρά να μην εμπλέκεται στις εκλογές της άλλης” είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Τραμπ έχει ήδη τοποθετηθεί επί των βρετανικών εκλογών, έχοντας δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα είναι “πολύ κακό” για τη Βρετανία και ότι ο Τζόνσον θα έπρεπε να συμμαχήσει με τον ηγέτη του Κόμματος Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο Ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, είχε χρησιμοποιήσει αυτή τη δήλωση του Τραμπ σαν βασικό επιχείρημα για να επιτεθεί εναντίον των Συντηρητικών, λέγοντας  επιπλέον ότι θα πουλήσουν τμήματα του αγαπητού και “ιερού” για τους Βρετανούς Εθνικού Συστήματος Υγείας σε Αμερικανούς επιχειρηματίες μετά ΄το Brexit, εφόσον κερδίσουν τις εκλογές.

Με πληροφορίες από Reuters

Το Channel 4 αντικατέστησε τον Τζόνσον με ένα γλυπτό λιωμένου πάγου σε ντιμπέιτ για το κλίμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: