Τους… πονάει και φαίνεται: Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ για επίσκεψη Παυλόπουλου στην Αρμενία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος με τον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικολ Πασινιάν (δ) στο Γερεβάν. EPA, HAYK BAGHDASARYAN
Τους… πονάει και το δείχνουν οι Τούρκοι για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στις ΗΠΑ και την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, το τουρκικό υπουργεί Εξωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει επίθεση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με αφορμή την επίσκεψή του στην Αρμενία.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι Έλληνες ήταν πάντα εχθρικοί με τους Τούρκους ενώ κάνει αναφορά για συστηματική εξολόθρευσή τους.

Φυσικά, στην ανακοίνωση, γίνεται λόγος για τουρκική μειονότητα και όχι για μουσουλμανική.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε κύκλους εχθρικούς προς την Τουρκία και να υποστηρίζει τις εις βάρος της χώρας μας απόψεις αυτών των κύκλων ή να στηρίζει τη στάση τους.

Δεν ξεχάσαμε ποτέ τα βασανιστήρια της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας.

Είναι πολύ γνωστό ότι η Ελλάδα εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους σε αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και έπειτα.

Ακόμη και σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην Τουρκική Μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές.

Η Τουρκία πιστεύει ότι τα διδάγματα που πρέπει να λαμβάνονται από την ιστορία πρέπει να είναι διδάγματα ειρήνης και αδελφοσύνης κι όχι έχθρας και οπωσδήποτε να υπάρχει επίγνωση της ιστορικής πραγματικότητας.

Με την ευκαιρία αυτή, να υπενθυμίσουμε ότι η στήριξη ενεργειών κατά της χώρας μας δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα.

Καλούμε την Ελλάδα να είναι υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή μας.

Από την άλλη, όσον αφορά στα γεγονότα του 1915, ήδη από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο πρόεδρός μας, είχε διατυπωθεί σαφώς η στάση της Τουρκίας με τη δήλωσή του στις 23 Απριλίου 2014.

Περαιτέρω εξηγήσεις δεν χρειάζονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

HELLAS JOURNAL

Novartis: Κατέθετε επί 1,5 ώρα ο Παναγιώτης Πικραμένος στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal