Το παρατραβάνε οι Τούρκοι: Η Φενέρμπαχτσε κάλεσε τον Σλούκα σε απολογία για το πανό του Κεμάλ

File photo: Ο Κώστας Σλούκας σε αγώνα της Φενέρ. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Σε απολογία κάλεσε τον Κώστα Σλούκα η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε, ώστε να λυθεί επισήμως το θέμα που προέκυψε από την απόφαση του Ελληνα μπασκετμπολίστα να μην  κρατήσει το πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο σάλος που έχει προκληθεί στην Τουρκία ύστερα από τη χθεσινή κίνηση του Κώστα Σλούκα να μην κρατήσει το πανό στη μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ, στο πλαίσιο του αγώνα με τη Μπεσίκτας για το πρωτάθλημα Τουρκίας, προφανώς κινητοποίησε τη διοίκηση της ομάδας του Σλούτκα, Φενέρμπαχτσε.

Έτσι,  ο Έλληνας διεθνής έχει κληθεί σε απολογία ενώπιον της διοίκησης του συλλόγου όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα.

Το αν το μέλλον του στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κριθεί αβέβαιο, θα φανεί από την έκβαση της απολογίας του 29χρονου γκαρντ, ο οποίος μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Φενέρμπαχτσε έχει ήδη δώσει τη δική του εξήγηση για το γεγονός.

Η δήλωση Σλούκα

«Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Είμαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι’ αυτή την ομάδα.

Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και παλεύω γι’ αυτές. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ’ αυτή τη χώρα και τη γνωρίζω. Πάντα το σέβομαι αυτό. Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά βρίσκομαι είμαι εδώ κάθε μέρα και παλεύω για τη Φενέρ, που εκπροσωπεί την Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

  • Ο Έλληνας διεθνής ήταν ο μοναδικός από τους παίκτες της τουρκικής ομάδας που δεν κράτησε πανό που αφορούσε τα 81 χρόνια από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ και το οποίο έγραφε«θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό».

Επιθέσεις στα Social media

Μέσα στο κλίμα έντασης που έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία, δεν ξαφνιάζει που ο Σλούκας  δέχθηκε μεγάλη  επίθεση στα social media, ειδικά από οπαδούς της Φενέρ, αλλά και από τον πρώην παίκτη του NBA Σεμίχ Ερντέν, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Δεν θα τρως ψωμί στην Τουρκία χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας».

Όμως κάποιοι τον υπερασπίζονται

Ο στενός συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενέρ, Ερντέμ Τσαν, ο οποίος έγραψε στο Instagram: «Όποιος με γνωρίζει ξέρει καλά την αφοσίωσή μου στη σημαία της Τουρκίας και στον μεγάλο μας ηγέτη, Ατατούρκ. Ο Κώστας Σλούκας έχει δείξει σεβασμό στη χώρα μας, στη σημαία μας και στον ηγέτη μας από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στον σύλλογο».

Ο Σλούκας δεν κράτησε πανό για τον Ατατούρκ: Μετά τις διαμαρτυρίες έδωσε “διευκρινήσεις”

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: