Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει με ανακοίνωσή του το πραξικόπημα στη Βολιβία

FILE PHOTO: Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες. EPA, STR




Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει με ανακοίνωσή του “το πραξικόπημα ενάντια στη δημοκρατικά εκλελεγμένη κυβέρνηση του Έβο Μοράλες στη Βολιβία. Το πραξικόπημα ενάντια στον Πρόεδρο Έβο Μοράλες συντελείται από την αμερικανοκίνητη συντηρητική αντιπολίτευση και ακροδεξιά σε συνεργασία με τμήματα της αστυνομίας και του στρατού της χώρας”.

Σε ανακοίνωση του Συμβουλίου προστίθεται ότι η Λατινική Αμερική, μετρά ακόμη ένα πραξικόπημα, υποκινούμενο και υποστηριζόμενο από τον αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό με σύμμαχο την ολιγαρχία στη Βολιβία και τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, πειθήνιο όργανο των Αμερικανών.

Η Λατινική Αμερική, προστίθεται, κοχλάζει από κινητοποιήσεις ενάντια στα ανδρείκελα των Αμερικανών. Στη Χιλή εδώ και αρκετές εβδομάδες ο λαός αγωνίζεται στους δρόμου ενάντια στο καθεστώς, στην Αργεντινή χάνει στις τελευταίες εκλογές ο εκλεκτός υποψήφιος του κεφαλαίου και των Αμερικανών Ιμπεριαλιστών. Το ΠΣΕ δηλώνει ότι καταδικάζει και την υποκριτική – όπως την αναφέρει – στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έμμεσα υποστήριξε το πραξικόπημα με το να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βολιβία.

Εκφράζει επίσης αλληλεγγύη μας στο λαό της Βολιβίας και μαζί με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό του στον αγώνα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, για υπεράσπιση της κυριαρχίας του, για το αναφαίρετο δικαίωμά του να αποφασίζει δημοκρατικά για το μέλλον του χωρίς ξένες επιβουλές και πραξικοπήματα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Συνεδριάζει εκτάκτως ο ΟΑΚ για τις εξελίξεις στη Βολιβία μετά την παραίτηση του Μοράλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: