Το μαθητικό κίνημα μπορεί και πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τονίζει η ΚΝΕ

Από τη μαθητική και φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Τις κινητοποιήσεις των μαθητών και μαθητριών «που βρέθηκαν σήμερα στο δρόμο του αγώνα σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα» χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ, επισημαίνοντας ότι απάντησαν «αγωνιστικά απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους, τις τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία και υποδομές» και «εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις εξαγγελίες της ΝΔ για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ως συνέχεια και των περσινών μεγάλων κινητοποιήσεων για το νόμο Γαβρόγλου».

«Οι μαθητές ακόμα μια χρονιά στέκονται αγωνιστικά σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα, ακριβώς γιατί εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση τους για τη σημερινή κατάσταση στα σχολεία και στη ζωή τους. Στο σχολείο- εξεταστικό κέντρο, όπως το έχουν διαμορφώσει παλιές και νέες κυβερνήσεις, που δε μορφώνει ολόπλευρα τους μαθητές, τους γεμίζει άγχος και ανασφάλεια και αδειάζει τις τσέπες των γονιών τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας, σημειώνεται ότι «οι μαθητικές κινητοποιήσεις με τη μαζικότητα και τη ζωντάνια τους απάντησαν σε όλα τα κρούσματα αυταρχισμού που συνάντησαν οι μαθητές στην προσπάθειά τους να κινητοποιηθούν, από όσους υπερασπίζονται την κυβερνητική πολιτική, όπως και στην προσπάθεια καταστολής των κινητοποιήσεων με την αξιοποίηση ενεργειών από ολιγομελή ομάδα, που καμία σχέση δεν έχει με το μαθητικό κίνημα».

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι το μαθητικό κίνημα «μπορεί και πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, με εκατοντάδες αγωνιστικά 5μελή και 15μελή σε όλη τη χώρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μια σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές για επεισόδια μετά το μαθητικό συλληλατήριο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: