Το μάθημα της Σάρον Στόουν: Πως άλλαξε τη ζωή της μία σκηνή στην ταινία “Βασικό Ένστικτο”

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Σάρον Στόουν φτάνει στην αίθουσα της εκδήλωσης απονομής των βραβείων GQ Men of the Year 2019, στο Βεολίνο. EPA, CLEMENS BILAN




«Σας ευχαριστώ που με επιλέξατε για «Γυναίκα της Χρονιάς» επειδή υπήρξε μια εποχή που το μόνο που ήμουν ήταν ένα αστείο» δήλωσε η 61χρονη ηθοποιός Σάρον Στόουν, παραλαμβάνοντας το βραβείο του γερμανικού «GQ Men of the Year».

Η Σάρον Στόουν προστέθηκε ως «υπερόπλο» στο καστ της τηλεοπτικής σειράς του Πάολο Σορεντίνο, «New Pope». Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στην Ιταλία, ενώ η πρεμιέρα του «The New Pope» αναμένεται τον Ιανουάριο του 2020.

  • Η Αμερικανίδα ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή των βραβείων «GQ Men of the Year» και μπροστά στον 19χρονο υιοθετημένο γιο της Ρόαν Μπρόνστεϊν (Roan Bronstein) επανέλαβε το θρυλικό σταυροπόδι από την ταινία «Βασικό Ένστικτο», μια κίνηση που απογείωσε την καριέρα της.

Είκοσι επτά χρόνια μετά, η Σάρον Στόουν, παίρνοντας το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς» στα βραβεία του «GQ» στο Βερολίνο, έδωσε μια «performance», επαναλαμβάνοντας το σταυροπόδι που έχει γράψει ιστορία στο κινηματογραφικό στερέωμα. Αυτήν τη φορά, όμως, η σκηνή είχε διαφορετικό νόημα.

Αναφερόμενη στο πώς γυρίστηκε η σκηνή τότε είπε:

  • «Πριν από μερικά χρόνια, όταν γυρίζαμε την ταινία, ο σκηνοθέτης μου είπε:« Μπορείς να μου δώσεις τα εσώρουχά σου, επειδή δεν πρέπει να τα φοράς στην συγκεκριμένη σκηνή;. Εγώ απάντησα: «Ναι, γιατί όχι;» είπε και συνέχισε: «Δεν ήξερα ότι αυτή η στιγμή θα άλλαζε τη ζωή μου».

Ενθάρρυνε τους παρευρισκόμενους να μιμηθούν μαζί της τη σκηνή με το σταυροπόδι και επεσήμανε ότι καθένας από τους θεατές έχει βρεθεί σε μια στιγμή κομβική – είτε το έχει καταλάβει είτε όχι.

  • Σάρον Στόουν: «Η στιγμή να αποφασίσεις ποιος είσαι είναι τώρα!»

«Καθένας από εσάς θα έχει μια στιγμή, σαν τη δική μου. Μια στιγμή που θα αλλάξει τη ζωή σας. Μια στιγμή που θα την καταλάβετε ενώ συμβαίνει και μία που όχι. Αλλά θα σας πως αυτό, θα έχετε μία τέτοια στιγμή, αν δεν σας έχει ήδη συμβεί. Και θα χρειαστεί να δώσετε λογαριασμό για αυτή.

Αν δεν έχει ήδη συμβεί. Και πολλοί θα ρωτήσουν δύσκολες ερωτήσεις. Αν δεν σας έχουν ήδη ρωτήσει. Λοιπόν η στιγμή να αποφασίσεις ποιος είσαι, είναι τώρα. Η στιγμή να αποφασίσεις τι θα κάνεις με τον τρυφερό, σημαντικό και όμορφο, άγριο, παθιασμένο και σημαντικό μέρος του εαυτού σου. Τι θα κάνεις με αυτό; Θα σας πω τι έκανα με τον δικό μου.

Τον σεβάστηκα. Και θα σας συμβούλευα να κάνετε όλοι το ίδιο. Γιατί έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε ενδυναμωμένοι, με όποια μορφή σεξουαλικότητας επιλέξουμε για τον εαυτό μας. Και κανείς δεν επιτρέπεται να μας το στερήσει αυτό. (…) Στέκομαι εδώ όχι σαν μονάδα, αλλά είμαι «με» και από» τις γυναίκες, διατηρώντας την αξιοπρέπειά μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με επιλέξατε για Γυναίκα της Χρονιάς επειδή υπήρξε μια εποχή που το μόνο που ήμουν, ήταν ένα αστείο» πρόσθεσε στην ευχαριστήρια ομιλία της.

Η επίμαχη σκηνή με το σταυροπόδι στο «Βασικό Ένστικτο»

Σε μία συνέντευξη της Στόουν, το 2006, σχολιάζοντας την περίφημη σκηνή με το σταυροπόδι, η ίδια δήλωσε πως δε γνώριζε τι θα φαινόταν στην κάμερα και τι όχι. Βλέποντας μάλιστα την επίμαχη σκηνή στη δοκιμαστική προβολή της ταινίας ένιωσε τόσο αμήχανα, που χαστούκισε τον σκηνοθέτη. Θεωρώντας πως η συγκεκριμένη σκηνή θα της κατέστρεφε την καριέρα, ενημέρωσε τον δικηγόρο της, για να κινηθούν νομικά.

Κατόπιν, όμως, σκεπτόμενη ψύχραιμα, κατέληξε στο συμπέρασμα πως αν ήταν αυτή η σκηνοθέτης, θα ήθελε η ταινία να μείνει έτσι, όπως και έγινε τελικά. Η επίμαχη σκηνή δεν ήταν στο σενάριο του Τζο Έστερχαζ και προστέθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του σκηνοθέτη της ταινίας Πωλ Βερχόβεν, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα από πραγματικό περιστατικό. Η πειστική ερμηνεία της Σάρον Στόουν σε συνδυασμό με την μεγάλη εμπορική απήχηση της ταινίας διεθνώς ανέδειξαν την ηθοποιό σε σύμβολο του σεξ και σε όνομα πρώτης γραμμής στον κινηματογράφο.

Πρόσφατα, η διάσημη ηθοποιός έκανε μία τολμηρή φωτογράφιση για το τεύχος Μαΐου της πορτογαλικής Vogue, αναβιώνοντας τις θρυλικές πόζες της από την ταινία που την έκανε διάσημη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Χόλιγουντ: Η Θερόν υπέρ των ουδέτερων ως προς το φύλο τελετών απονομής βραβείων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: