Το κράτος δεν θα παραδοθεί στους συνδικαλιστές είπε ο Αναστασιάδης για τους εκπαιδευτικούς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. ΚΥΠΕ, Σταύρος Ιωαννίδης,




Το μήνυμα πως το κράτος δεν θα παραδοθεί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση στο Προεδρικό για τα 50χρονα από την Ίδρυση της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος, έστειλε ένα σαφές μήνυμα, όσον αφορά και τις τελευταίες αντιδράσεις για τα τετράμηνα, πως οι νομοθεσίες «δεν εξαρτώνται από τα δημοψηφίσματα των εκπαιδευτικών».

«Οι Πολιτικές αποφασίζονται από το Κράτος, θεσμοθετούνται από τη Βουλή και συνεπώς δεν είναι θέμα εάν και κατά πόσο γίνουν αποδεκτές μέσα από δημοψηφίσματα», πρόσθεσε.

Παρακάλεσε παράλληλα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συνειδητοποιήσουν ότι είναι μέσα από τη συνεργασία και τον διάλογο που θα πετύχουν «αυτά που χρωστούμε στα παιδιά μας». Είναι κρίμα, πρόσθεσε, για το αξιόλογο έργο που επιτελεί η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.

«Να γίνει συνείδηση ότι υπάρχει και φραγμός στις δράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Είναι ένα πράγμα η διεκδίκηση των όποιων ωφελημάτων οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται και άλλο η ανάληψη της ευθύνης χάραξης πολιτικής, αντί από εκείνων που εκλέγει ο λαός, από εκείνους που εκλέγει μια ομάδα καθηγητών».

Διαμήνυσε ακόμη, όπως «κανείς να μην πιστέψει ότι το κράτος θα παραδοθεί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις».

«Είναι ο σεβασμός μας απόλυτος στους συνδικαλιστές, αλλά οφείλουν να γνωρίζουν μέχρι πού εκτείνονται οι δράσεις, τα δικαιώματα, αλλά και οι υποχρεώσεις τους», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, είπε πως «έχει ήδη ξεκινήσει ο διάλογος επί της ολοκληρωμένης πρότασης που κατέθεσε ο Υπουργός σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Και εδώ παρατηρείται καθυστέρηση. Θα πρέπει να μας προβληματίσει. Βεβαίως δεν αφορά τη δημοτική εκπαίδευση».

Ακόμη, δήλωσε πως «δεν μπορεί αυτό το κράτος που ο προϋπολογισμός του είναι ο υψηλότερος από κάθε μια από τις λοιπές χώρες της Ευρώπης να έχει τα χειρότερα μαθησιακά αποτελέσματα. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορεί να συνεχίσουμε με την πεπατημένη και να νομίζουμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα ή χαράσσουμε τα πάντα».

«Μπορεί να είμαι αυστηρός ή να κάνω αυστηρές συστάσεις, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής πλέον. Δεν υπάρχει περιθώριο εκτός από τον διάλογο, το επαναλαμβάνω, και τη λογική που πρέπει να πρυτανεύει μεταξύ όλων μας κατέληξε.

Πηγή: philenews

 

Σκληρή απάντηση Μαυρογιάννη σε Σινιρλίογλου: Κάνατε εισβολή στην Κύπρο, είναι διεθνές έγκλημα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: