Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό με τους δύο νεκρούς στη Γέφυρα του Λονδίνου

File Photo: Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι η επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου χθες έγινε από μαχητές της. ΚΥΠΕ / EPA/VICKIE FLORES




Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι η επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου χθες, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε από έναν από τους μαχητές της, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Amaq που ανήκει στην τζιχαντιστική οργάνωση. Το ΙΚ δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Το ΙΚ πρόσθεσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά την πρόσκλησή του να στοχοθετούνται χώρες που μετέχουν στον συνασπισμό ο οποίος πολεμά την τζιχαντιστική οργάνωση.

Η βρετανική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε την Παρασκευή έναν άνδρα που φορούσε ψεύτικο γιλέκο αυτοκτονίας, ο οποίος μαχαίρωσε θανάσιμα δύο ανθρώπους στο Λονδίνο και τραυμάτισε άλλους τρεις, πριν αναμετρηθεί με πολίτες στο έδαφος και τεθεί υπό έλεγχο πάνω στη γέφυρα. Οι πολίτες αυτοί χαιρετίστηκαν ως “ήρωες” στη Βρετανία αντιμετωπίζοντας με γενναιότητα αυτό που οι αρχές χαρακτήρισαν τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία δεν βρήκε αποδείξεις για εμπλοκή άλλου ατόμου

Ο επικεφαλής της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας Νιλ Μπάσου ανακοίνωσε ότι από την έρευνα που διεξήχθη δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή κάποιου άλλου ατόμου στην επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η υπηρεσία διενήργησε δύο έρευνες στις περιοχές του Στάφορντσιρ και του Στόουκ-ον-Τρεντ, πόλεις της κεντρικής Αγγλίας όπου ο δράστης της επίθεσης Ουσμάν Καν φέρεται να είχε κατοικήσει.

Ο Μπάσου είπε ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου και πρόσθεσε ότι “σύμφωνα με όσα γνωρίζει ο δράστης της επίθεσης διαμαρτυρόταν για τους όρους που επιβάλλονται μετά την αποφυλάκιση των κρατουμένων”.

Mε πληροφορίες από Reuters-AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΓ

Ο μακελάρης του Λονδίνου ήθελε να αφήσει τον ISIS αλλά δεν τα κατάφερε, υποστηρίζει το ΙΤV

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: