Την έδρα του στη Γερουσία θα διεκδικήσει ξανά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σέσιονς

File Photo: Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς. EPA, KEVIN DIETSCH




Ο Τζεφ Σέσιονς, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που απολύθηκε από την θέση του, μετά από απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, θα ανακοινώσει σήμερα την απόφασή του να είναι υποψήφιος στις εκλογές του επόμενου χρόνου, ώστε να κερδίσει την παλιά του έδρα (από την Αλαμπάμα) στην Γερουσία, σύμφωνα με δήλωση ενός αξιωματούχου των Ρεπουμπλικάνων που γνωρίζει τα σχέδια του Σέσιονς.

Ο 72χρονος Σέσιονς ήταν συχνά ένας στόχος του θυμού του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά από την απόφαση που είχε λάβει ως υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, για την εξαίρεση του εαυτού του από την έρευνα για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο ίδιος είχε παραιτηθεί από την έδρα του στην Γερουσία, προκειμένου να ενταχθεί και να αναλάβει καθήκοντα στην κυβέρνηση Τραμπ.

Η απόφασή του Σέσιονς για την συμμετοχή του στον προεκλογικό αγώνα, δημοσιοποιήθηκε πρώτα από το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Ο Σέσιονς εισέρχεται σε έναν προεκλογικό αγώνα, όπου αρκετοί είναι οι υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που θα διεκδικήσουν την έδρα, απέναντι στον Δημοκρατικό Γερουσιαστή Νταγκ Τζόουνς, το Νοέμβριο του 2020.

Η Αλαμπάμα θεωρείται μία πολιτεία που ελέγχεται πολιτικά από τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ ο Σέσιονς είχε έδρα στην Γερουσία από το 1997 μέχρι το 2017.

Ο Σέσιονς “θέλει να επιστρέψει πίσω στο παιχνίδι” και ο Γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλμπι (Αλαμπάμα) θα τον βοηθήσει να συγκεντρώσει χρήματα για τον προεκλογικό του αγώνα.

  • Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί πως θα αντιδράσει ο πρόεδρος Τραμπ στην απόφαση του Σέσιονς για την διεκδίκηση της έδρας στην Γερουσία, την επόμενη χρονιά.

Η ίδια ανώνυμη πηγή των Ρεπουμπλικάνων χαρακτήρισε τον Σέσιονς ως την καλύτερη επιλογή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την επιτυχή διεκδίκηση της έδρας το 2020.

Ο Αμερικανός πρόεδρος από την πλευρά του, έχει χαρακτηρίσει την επιλογή που έκανε για την τοποθέτηση του Σέσιονς στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ως “το μεγαλύτερο λάθος” της προεδρίας του.

Ο Σέσιονς ήταν ένας από τους παλαιότερους και πιστούς υποστηρικτές του Τραμπ.

Ωστόσο, μετά τον δημόσιο εξευτελισμό που υπέστη ο ίδιος από τον Αμερικανό πρόεδρο, απολύθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 7 Νοεμβρίου του 2018. Ο ίδιος αντικαταστάθηκε πρόσκαιρα από τον Μάθιου Γουίτακερ, μέχρι την επικύρωση του διορισμού του Ουίλιαμ Μπαρ στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η απόφαση που έλαβε ο Σέσιονς για την εξαίρεσή του από την έρευνα για την υπόθεση της Ρωσίας, άνοιξε τον δρόμο για τον διορισμό και την διεξαγωγή της έρευνας του FBI υπό τον Ρόμπερτ Μάλερ.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απορρίψει την έρευνα αυτή, χαρακτηρίζοντας την ως ένα πολιτικό “κυνήγι μαγισσών.”

Reuters via ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο Τραμπ κάλεσε τον άνθρωπο που θα σκοτώσει τον Μαζλούμ, καταγγέλλει ο Κρις βαν Χόλλεν

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: