Τί συμβαίνει; Όλοι προδίδουν όλους γύρω μας όμως για μας τους Έλληνες δεν τρέχει τίποτα 

File Photo: Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, Νίκος Δένδιας (Δ) και Σεργκέι Λαβρόφ (Α). Photo via Twitter, @NikosDendias




Του Δρ ΑΡΗ ΠΕΤΑΣΗ

Είχα πολλές συζητήσεις για τα Ελληνο-Τουρκικά με πρώην πολιτικό αρχηγό τον οποίο σέβομαι. Αυτός επέμενε πως στα Ελληνο-Τουρκικά θα πρέπει να εμπλέξουμε την Αμερική για στήριξη.  Του απάντησα πως εάν εμπλακεί η Αμερική θα χάσουμε κατά κράτος.

Τελικά ζητήσαμε την γνώμη μιας διεθνούς αυθεντίας.

Την ρωτήσαμε:  «Εάν μεσολαβήσει η Αμερική σε εκατό μελλοντικές Ελληνο-Τουρκικές διενέξεις ποιαν  από τις δύο χώρες θα υποστήριζε η Αμερική;» Η απάντηση της ήταν άμεση: «συμφεροντολογικά η Αμερική θα πουλήσει τους Έλληνες και στις εκατό φορές» (αυτολεξεί: “America would sell the Greeks down the river all hundred times because she has more to gain from Turkey.”).  Και συνέχισε: «ίσως και οι άλλοι μεγάλοι θα σας έκαναν το ίδιο, όπως σας το έκαναν συμφεροντολογικά στην μικρασιατική καταστροφή. Είναι βέβαιο πως η Αμερική θα σας πουλήσει στους Τούρκους.»

Ας δούμε το διεθνές παζάρι του πουλώ-πουλιέμαι.

Αμερική πουλά Έλληνες:  Θυμήθηκα τα πιο πάνω όταν άκουσα τον Κώστα Καραμανλή να λέει πρόσφατα  ό,τι «…έχουμε περάσει σε φάση αυξανόμενης αβεβαιότητας που επιτείνεται από τη συχνά απρόβλεπτη συμπεριφορά των ΗΠΑ που εγείρει ερωτηματικά συνέπειας και αξιοπιστίας.”  Σύμφωνοι, αλλά η συμπεριφορά της Αμερικής είναι απόλυτα προβλεπτή  γιατί κλίνει  υπέρ των Τούρκων κάθε φορά, απλά ορισμένοι μεταξύ μας δεν βάζουν μυαλό.  Όταν η τότε ελληνική κυβέρνηση κάλεσε την Αμερική να μεσολαβήσει με τους Τούρκους στην διένεξη  των Ιμίων το αποτέλεσμα ήταν προ-εξοφλημένο:  Ως αναμενόταν η Αμερική (υποτιθέμενος σύμμαχος και των δύο)  πούλησε τους Έλληνες και τώρα τα Ίμια αποτελούν χαμένη πατρίδα.

Ρώσοι πουλούν Έλληνες—Έλληνες πουλούν Ρώσους:  Οι Ρώσοι προμηθεύουν πυραύλους S-400 στους Τούρκους γνωρίζοντας πως θα κινδυνεύσει ο φίλα προσκείμενος, προς την Ρωσία, ελληνικός λαός.  Πρώτα όμως πούλησαν οι Έλληνες τους Ρώσους όταν εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να παραχωρούν στους Αμερικάνους εχθρικές προς την Ρωσία βάσεις.  Ο  Σοβιετικός ηγέτης Αντρέι Γκρομίκο είπε πριν εβδομήντα τόσα χρόνια πως,  «Η Ελλάδα είναι υποτελής της Αμερικής.» Κανένας Έλληνας δεν παραπονέθηκε.

Αμερική και όλοι μαζί πουλούν Κούρδους:  Πρώτα, η Αμερική υποσχέθηκε ανεξαρτησία στους Κούρδους της Συρίας. Ακολούθως τους εκμεταλλεύτηκε εναντίον του ISIS με αποτέλεσμα  να χάσουν 11,000 μαχητές για εξυπηρέτηση των στόχων της Αμερικής. Αμέσως, και εν μια νυκτί η Αμερική τους πούλησε στους Τούρκους.  Με την εισβολή της Τουρκίας, η Αμερική, Ρωσία και άλλες μεγάλες δυνάμεις μαζί πρόδωσαν τις αρχές του ΟΗΕ αποδεχόμενοι την εισβολή.  Τώρα έχουν σειρά για πούλημα όσοι Σύριοι συνασπίστηκαν με τους Τούρκους εναντίων της πατρίδας τους και τώρα τους εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι.

Τουρκία πουλά Αμερική, Ιορδανία Παλαιστινίους και οι Παλαιστίνιοι, Έλληνες:  Η  Νατοϊκή  Τουρκία αίφνης συνεργάζεται στρατιωτικά με την αντι-Νατοϊκή  Ρωσία.   Η σουνιτική Νατοϊκή Τουρκία ξαφνικά συμμαχεί με το σιϊτικό αντι-Νατοϊκό  Ιράν.  Ενώ η Ιορδανία φιλοξενεί τους Παλαιστινίους είναι, ταυτόχρονα, υποτελής της Αμερικής που αντιπαλεύεται τους Παλαιστινίους.  Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για κατοχή και εποικισμό αλλά όχι τους Τούρκους που κάνουν τα ίδια στην Κύπρο.

Τουρκία πουλά Ισραήλ, Βουλγαρία Ρωσία, Ιράν Ισραήλ και Ισραήλ Ιράν:  Η Τουρκία πούλησε τον πρώην φίλο της, Ισραήλ. Αμέσως, το Ισραήλ προσέγγισε τους Έλληνες αντιπάλους των Τούρκων.  Η Βουλγαρία εντάχθηκε στο αντι-Ρωσικό ΝΑΤΟ πουλώντας την συγγενική της Ρωσία με την οποία είναι στενά συνδεδεμένη ιστορικά, εθνοτικά, γλωσσικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά. Μετά από τριάντα χρόνια αδελφικής φιλίας, το Ιράν πούλησε το Ισραήλ και ακολούθως το Ισραήλ πούλησε το Ιράν.

Έλληνες πουλούν Έλληνες:  Στην Κύπρο, ορισμένοι κομματικοί πουλούν κανονικά την Ελλάδα ενώ πολιτικοί στην Ελλάδα πουλούν την Κύπρο. Ανώτατα κομματικά στελέχη (ευτυχώς λίγα) αντίθετων, υποτίθεται, πεποιθήσεων προσβάλλουν τα εθνικά αισθήματα των Ελληνοκυπρίων.  Μη έχοντας οι ίδιοι αίσθηση από που προέρχονται, χρησιμοποιούν τον φόβο, ενσπείρουν την ηττοπάθεια και προωθούν την αποστασιοποίηση από τον εθνικό κορμό.

  • Ελληνικές κυβερνήσεις πούλησαν την Κύπρο κατάφωρα και κατ’ επανάληψιν:  Πρώτα, το 1959 με τις  Συμφωνίες Ζυρίχης (και Λονδίνου) έφεραν τους Τούρκους στην εξίσωση νομίζοντας  ότι ξεφορτώθηκαν το πρόβλημα της Κύπρου.  Ξανά το 1974 με  την φράση «η Κύπρος κείται μακριά» αρνήθηκαν να βοηθήσουν την Κύπρο αποστέλλοντας ενισχύσεις.  Αργότερα και όταν η Κύπρος αγόρασε τους S-300,  η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Αμερικανούς και λέγοντας ψέματα εξόρισε τους πυραύλους από την Κύπρο σε αποθήκες στην Κρήτη. Η Κύπρος έμεινε χωρίς αξιόπιστη αντιαεροπορική κάλυψη.O Ελληνοαμερικανός πρώην στρατιωτικός αρχηγός του ΝΑΤΟ Ναύαρχος Σταυρίδης καλεί την Αμερική να εξοπλίσει την Τουρκία γνωρίζοντας πως στόχος της είναι οι Έλληνες.
  • Εν τω μεταξύ, και μέσα στον κυκεώνα της προδοσίας-υποκρισίας η Τουρκία εξοπλίζεται πυρετωδώς και δημιουργεί δικής της πολεμική βιομηχανία ενώ Ελλάδα-Κύπρος συζητά για το πότε θα ανοίξουν νέες θέσεις στο δημόσιο!

Ο τουρκικός Σύνδεσμος Βιομηχανίας Άμυνας & Αεροδιαστημικής (SASAD) αριθμεί πέραν των 450 μελών. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποκτούν εμπειρίες πολέμου από τις διάφορες στρατιωτικές  επιχειρήσεις. Αγοράζει σύγχρονα αντιαεροπορικά S-400, παραγγέλλει εκατό F-35. Μέσα σε δέκα χρόνια αύξησε κατά 65% τις στρατιωτικές της δαπάνες ενώ η Ελλάδα τις μείωσε κατά 45%. Το 2018 η Τουρκία εξήγαγε στρατιωτικό υλικό πέραν των €2δις (πηγή: Stockholm International Peace Research Institute). Πολύ επικίνδυνα για μας όλα τα πιο πάνω!

Τι κάνουμε;  Ενεργούμε στην βάση των όσων είπε ο Κώστας Καραμανλής:  «…η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των εθνικών συμφερόντων μας θα βασιστεί στις δικές μας δυνάμεις»:

  • Δηλώνουμε αταλάντευτα  πίστη στο μέλλον της φυλής μας και  καλλιεργούμε την εθνική ανάταση.  Απομονώνουμε: εθνομηδενιστές και διεθνιστές της  πλάκας, καταπολεμούμε την ηττοπάθεια.  Αφαιρούμε την μάσκα από καλοπερασάκηδες, φιλοτομαριστές και συμφεροντολόγους
  • Ενδόμυχα δεν εμπιστευόμαστε κανένα γιατί όπως γράψαμε και σε άλλο άρθρο οι μεγάλες δυνάμεις συμπεριφέρονται σαν γκάγκστερ και τα μικρά έθνη σαν πόρνες.

Ας έχουμε τα μάτια μας είκοσι τέσσερα.

  • Όλα υπέρ της αμυντικής θωράκισης για να αποφύγουμε την καταστροφή.  Εάν δεν έχουμε δική μας αποτρεπτική δυνατότητα θα βιώσουμε την γκανγκστερική συμπεριφορά και την προδοσία που αναφέρουμε πιο πάνω.

Η ψαλίδα  των εξοπλισμών ανοίγει επικίνδυνα υπέρ των Τούρκων.

Αν δεν σοβαρευτούμε, κινδυνεύουμε να καταστούμε υποτελείς της Τουρκίας που σαν περιφερειακή δύναμη πλέον θα μας κάνει ότι θέλει.  Είμαι σίγουρος όμως πως μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Στην σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Συρία εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου: Που ήταν Ελλάδα;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: