Τι σού μελλε να πάθεις Αλέξη… Τα γελάκια με τον Άδωνη και τον Μάκη, η αγάπη για τον Πολάκη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Photo via Twitter, @atsipras




Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ικανότητα κάθε φορά να εκπλήσσει. Άλλοτε θετικά άλλοτε αρνητικά. Όπως από την μηδαμινότητα  του καφενείου απόμαχων της επαγγελματικής Αριστεράς , έφθασε να κυβερνά την χώρα έστω και με την βοήθεια του όχι και τόσο αριστερού Πάνου Καμμένου, έτσι και τώρα.

Μια πολιτική  δύναμη κι ένας ηγέτης, δεν κρίνονται μόνο για την στιγμή που είναι πάνω στο κύμα και όλα πάνε πρίμα. Η αξία τους αναδεικνύεται την στιγμή της πτώσης. Και του πως διαχειρίζονται την ήττα και πως προετοιμάζουν την επιστροφή.

  • Ο κ. Τσίπρας έκανε το «θαύμα» του το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε αυταπάτη και το πληρώσαμε όλοι μαζί και κυβέρνησε για μια  τετραετία την χώρα. Και κατόρθωσε να μετατρέψει το 4% σε κυβερνώσα παράταξη.
  • Το στοίχημα του ήταν να κερδίσει τον κεντρώο χώρο την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη και έτσι να συγκροτήσει τον αντιμητσοτατικό πόλο.

Γιατί οι τελευταίες εκλογές έδειξαν ότι οι πολίτες δεν συγκινήθηκαν από το μήνυμα του κ. Τσίπρα αλλά επέλεξαν και μάλιστα με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που τους ψιθύρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: ηρεμία, ασφάλεια, τάξη, αξιοκρατία, ανάπτυξη, μείωση της φορολογίας. Το κλείσιμο του ματιού στην μεσαία τάξη. Και πολιτικά η ομπρέλα για μια παράταξη του Κέντρου.

  • Ο Αλ. Τσίπρας είχε αντιληφθεί ότι το μέλλον και του ίδιου εξαρτάται από αυτή την μάχη  για την επιρροή στην μεσαία τάξη, στο Κέντρο.
  • Όμως δείχνουν να έχουν χάσει τον μπούσουλα καθώς το DNA δεν αλλάζει .

Δεν αντιλαμβάνονται ότι η ελληνική κοινή γνώμη οι Έλληνες πολίτες δεν αντέχουν πια να βλέπουν την καταστροφή του δημόσιου χώρου και της δημόσιας περιουσίας. Να μετατρέπουν τα πανεπιστήμια, οι Πακιστανοί σε αποθήκες των λαθραίων εμπορευμάτων τους και οι παραβατικοί σε ορμητήριο των επιθέσεων τους εναντίον της ομαλότητας στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Έλληνας γονιός που πληρώνει το  υστέρημα του για να έχει μια ευκαιρία να σπουδάσει το παιδί του, δεν ανέχεται πια να βλέπει ομάδες κατευθυνόμενες από «άγνωστα» κέντρα να κάνουν την επανάσταση τους ακυρώνοντας τελικά στην πράξη αυτή την ευκαιρία για το παιδί τους.

  • Δεν μπορεί να ακούγονται Έλληνες βουλευτές να υπεραμύνονται του δικαιώματος κάποιου να μεταφέρει ατιμώρητος μολότοφ με το επιχείρημα ότι δεν είναι  και έγκλημα η κατοχή τους. Λες και είναι  συνηθισμένο το να βγάζεις βόλτα  μερικά μπουκάλια με βενζίνη και φιτίλι στην άκρη τους…
  • Δεν μπορεί υγιείς δυνάμεις να καμαρώνουν βλέποντας δήθεν εκπροσώπους των φοιτητών να κάνουν παρέλαση με βηματισμό στρατιωτικό και στειλιάρια επ’ ώμου για να υπερασπιστούν το… άσυλο και τις πανεπιστημιακές ελευθερίες…
  • Δεν αντιλαμβάνονται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Πολακισμός οδηγεί σε ταύτιση με τα πιο ποταπά δείγματα της πολιτικής ,πολιτισμικής και κοινωνικής παρακμής  της χώρας.

Ότι οι Παπαγγελόπουλοι  οι πιο καραμπινάτοι δεξιοί, με τις εμμονές τους, τους εγκλώβισαν σε αδιέξοδα ντροπιαστικά για την Αριστερά (θυμίζοντας την κουλτούρα των σταλινικών δικών και εκτελέσεων).

Και ότι πραξικόπημα και φασισμός δεν είναι ο σεβασμός των αποφάσεων της πλειοψηφίας αλλά η έμπρακτη αμφισβήτηση τους.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι μετά την υποστήριξη των μπαχαλάκηδων η συστράτευση με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, δεν οδηγεί στο παλιό ΠΑΣΟΚ, αλλά στην παρακμή του μικρού νέου ΣΥΡΙΖΑ.

  • Είναι πραγματικό βέρτικο αυτό που περνά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του. Την ώρα που καταγγέλλουν ακροδεξιά φαντάσματα, ακόμη και με τον Άδωνη Γεωργιάδη χαιρετίστηκε και χαριεντίστηκε ο κ. Τσίπρας, με τον Βορίδη συναγελάσθηκε, στο δείπνο προς τιμήν του Κινέζου προέδρου.

Ο κ. Ραγκούσης  θεωρεί ότι είναι η κυβέρνηση που επιδιώκει νέο Γρηγορόπουλο και όχι οι μπαχαλάκηδες και οι τύποι με τα καλάσνικοφ, που φαίνεται ότι μέχρι τώρα ήταν καλά προστατευμένοι για να χρησιμοποιηθούν ως τάγματα εφόδου «εναντίον του δεξιού κράτους».

Και συγχρόνως ο Νίκος Φίλης αποδοκιμάζεται από εκείνους που πήγαν να καταλάβουν την ΑΣΟΕΕ, ως οπορτουνιστής…

Κατακαημένε ΣΥΡΙΖΑ τι σού μελλε να πάθεις ..

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Η Αφροδίτη …εκνεύρισε την Τουρκία: Τα πήρε στο κρανίο ο Ταγίπ με τις ειδήσεις από τη Μεσόγειο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: