Θυμωμένοι οι Ευαγγελιστές των ΗΠΑ με τον Τραμπ: Προστάτευσε Χριστιανούς και Κούρδους

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ υποδέχθηκαν τους Nationals της Ουάσιγκτον στον Λευκό Οίκο. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Οι Ευαγγελιστές ψηφοφόροι, οι οποίοι υποστήριξαν με απόλυτο τρόπο τον πρόεδρο των ΗΠΑ στις προηγούμενες εκλογές, εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τον Ντόναλντ Τραμπ και την απόφασή του να αποσύρει τις περισσότερες αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία και να αφήσει τους Χριστιανούς και τους Κούρδους αβοήθητους μπροστά στις τουρκικές πολιτοφυλακές, που έχουν σχηματίσει γνωστοί τρομοκράτες από τη Συρία.

Τα παραπάνω δημοσιεύει η εφημερίδα USA Today και αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα Ahval.

  • Η πιο αξιοσημείωτη κριτική εναντίον της αμερικανικής κίνησης προήλθε από τον θρησκευτικό ηγέτη Pat Robertson, ο οποίος κατηγόρησε την απόφαση, λέγοντας ότι ο κ. Τραμπ “είναι σε κίνδυνο να χάσει την εντολή (για να πάει στον Παράδεισο”, ανέφερε.

Ως γνωστό, ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοι του Σύριοι τρομοκράτες ξεκίνησαν μια στρατιωτική εισβολή εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που υποστήριξαν οι ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία στις 9 Οκτωβρίου. Παρά την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας και, χωριστά, μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, συνεχίζεται η επίθεση κατά των χριστιανικών και κουρδικών κοινοτήτων της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι δεν έχει λάβει αναφορές για γενοκτονία στην περιοχή της πολιορκημένης Συρίας όπου ζουν περίπου 100.000 χριστιανοί.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι έχουν λάβει αντιφατικές εκθέσεις από τη Συρία.

Ο Αμερικανός χριστιανός ιεραπόστολος στη Συρία, David Eubank, ο οποίος δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο στο Twitter, έχει πει: “… Είναι μια ζώνη θανάτου και είμαστε συνεργοί”.

  • Ο Τόνι Πέρκινς, ένας ισχυρός συντηρητικός χριστιανός ηγέτης, έχει καταγράψει ότι η Συρία φιλοξενεί «μερικές από τις μεγαλύτερες συνεπείς χριστιανικές κοινότητες στο Χριστιανισμό» και «είναι σημαντικό να μένουν εκεί».

Η πολιτική των Η.Π.Α. στη Συρία δεν καταστέλλει μόνο τα φτερά των Ευαγγελικών.

Μια δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Fox News την Κυριακή έδειξε ότι η πολιτική για τη Συρία του κ. Τραμπ παραμένει αντιδημοφιλής με τους Αμερικανούς, οι οποίοι αμφισβητούν την άποψη του Προέδρου ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει νικηθεί.

  • “Μεταξύ των Δημοκρατικών, το 73 τοις εκατό θέλουν οι ΗΠΑ να παραμείνουν στη Συρία, το 85 τοις εκατό πιστεύει ότι η ISIS παραμένει και το 87 τοις εκατό αποδοκιμάζει το Τράμπ και την πολιτική του για τη Συρία”, αναφέρει η δημοσκόπηση.

Όσον αφορά τους Ρεπουμπλικάνους, το 66% πιστεύει ότι οι Η.Π.Α. θα πρέπει να κρατήσουν στρατεύματα τους στη Συρία και το 56% λέει ότι η ISIS δεν έχει νικηθεί, που είναι μείωση από το 67% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Οι Ευαγγελιστές ελπίζουν ότι η διεθνής και εγχώρια πίεση θα οδηγήσει τον κ. Τραμπ να αντιστρέψει την πορεία του και να στείλει στρατεύματα όχι μόνο για να προστατεύσει τις πετρελαιοπηγές πεδία της Συρίας, αλλά και για τον συριακό λαό που ζει πιο βόρεια.

“Θεωρούμε την τουρκική απειλή ως μια υπαρξιακή απειλή εναντίον μας”, ανέφερε η Elizabeth Gawyria, χριστιανή από τη Συρία που η οικογένειά της επέζησε από τη σφαγή στην πόλη Seyfo, όπως ανέφερε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter. “Θέλουν να μας διώξουν ξανά από την πατρίδα μας” , ανέφερε.

ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ USA TODAY ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Αποκάλυψη “βόμβα”: Ο Ερντογάν προστάτευε τον ηγέτη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: