Θρίαμβος για τον Τσιτσιπά, νίκησε τον Φέντερερ: Βρίσκεται ένα βήμα από την κορυφή του κόσμου (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νίκησε τον «βασιλιά», Ρότζερ Φέντερερ. 16 Νοεμβρίου 2019. EPA, WILL OLIVER




Ενα βήμα πριν την κορυφή του κόσμου είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς νίκησε τον «βασιλιά», Ρότζερ Φέντερερ, στον ημιτελικό του ATP Finals στο Λονδίνο με 2-0 σετ (6-3 και 6-4) και την Κυριακή θα διεκδικήσει την πρωτιά στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας τον κάτοχο του τίτλου, Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ή τον Αυστριακό, Ντόμινικ Τιμ, στον άλλο αποψινό ημιτελικό (22:00).

Στην πρώτη του δήλωση μετά τον αγώνα είπε:

“Μεγάλωσα βλέποντας τον Roger εδώ στο ATP Finals και στο Wimbledon και σε άλλους τελικούς. Ήθελα μια μέρα να τον αντιμετωπίσω και σήμερα εδώ έζησα το όνειρο”, συμπληρώνοντας ότι “θυμάμαι τον εαυτό μου να είμαι ένα από τα παιδιά που παρακολουθούσαν τους αγώνες αλλά ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου εδώ, τελικά συνέβη”.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεσπάει μετά τη μεγάλη νίκη. EPA/WILL OLIVER

Τελικά ούτε ο έξι φορές πρωταθλητής, Φέντερερ, κατάφερε να σταθεί εμπόδιο στην πορεία του Τσιτσιπά στο πρώτο του ATP Finals. Με την μεγαλειώδη του εμφάνιση, μετά τις νίκες επί των Ντανίιλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Σβέρεφ, κέρδισε και τον 38χρονο Ελβετό, μετά από 1 ώρα και 36 λεπτά αγώνα, και προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό του Λονδίνου, έχοντας μόνο μια ήττα, στο ματς με τον Ράφα Ναδάλ.

Σημειώνεται ότι είναι ο τρίτος τενίστας στην ιστορία, που καταφέρνει να φτάσει στον τελικό μόλις στο ντεμπούτο του. Προηγήθηκαν οι Νταβίντ Γκοφέν και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, με τον Βούλγαρο να φτάνει και ως το τέλος της διαδρομής, κατακτώντας τον τίτλο.

Να σημειωθεί πως ο 21χρονος σούπερ σταρ, ο πρώτος Ελληνας που συμμετέχει σε ATP Finals, μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμη τρόπαιο σε Grand Slam τουρνουά, αλλά θα διεκδικήσει το τρόπαιο στη «μάχη» των κορυφαίων του αθλήματος, δείχνοντας με τη σημερινή του απόδοση πως είναι το νέο μεγάλο όνομα, ο νέος «βασιλιάς» στο παγκόσμιο τένις ανδρών!

Ούτε, λoιπόν, ο έξι φορές πρωταθλητής, Φέντερερ, κατάφερε να σταθεί εμπόδιο στην πορεία του Τσιτσιπά στο πρώτο του ATP Finals. Με νέα μεγαλειώδη εμφάνιση, μετά τις νίκες επί των Ντανίιλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Σβέρεφ, κέρδισε και τον 38χρονο Ελβετό, μετά από 1 ώρα και 36 λεπτά αγώνα, και προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό του Λονδίνου, έχοντας μόνο μια ήττα, στο ματς με τον Ράφα Ναδάλ.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς έκανε break γρήγορα στον Ελβετό και στη συνέχεια κατάφερε να προηγηθεί με 3-0, δείχνοντας από την αρχή, πως μπήκε στο ματς αποφασισμένος για τη νίκη. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ελβετός άρχισε να πιέζει για να πάρει πίσω το break και μάλιστα στο έβδομο γκέιμ προηγήθηκε με 0-40, αλλά ο Τσιτσιπάς βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει και να το πάρει, με εντυπωσιακά χτυπήματα.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ ο Τσιτσιπάς έκανε ξανά break, όμως ο Φέντερερ απάντησε με τον ίδιο τρόπο αμέσως μετά. Ο Ελβετός προηγήθηκε με 0-40, αλλά και πάλι ο Τσιτσιπάς κατάφερε να απαντήσει, όπως έκανε και λίγο αργότερα, αφού κατάφερε κάνει νέο break στον Ελβετό και στη συνέχεια να κρατήσει το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-2, βάζοντας τα θεμέλια για τη μεγάλη νίκη.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσιτσιπάς εναντίον Φέντερερ στον ημιτελικό του ATP Finals: Καν’ το όπως στο Autsralian Open! [live]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: