Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη στον Σι Τζινπίνγκ: Νέα εποχή στις σχέσεις μας [βίντεο]

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος τον Κινέζο Πρόεδρο στο Μαξίμου




Θερμής υποδοχής έτυχε ο πρόεδρος της Κίνας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.  Ο Ελληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών.«Η πρόσφατη επίσκεψή μου στη Σαγκάη και η δική σας σήμερα εγκαινιάζει μια νέα εποχή στις σχέσεις μας. Η Ελλάδα αναγνωρίζει την Κίνα ως μεγάλη χώρα και θα πρέπει να είστε υπερήφανοι για όσα έχετε πετύχει», είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Κίνας.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις 16 συμφωνίες που θα υπογραφούν και τις συνομιλίες που θα ακολουθήσουν.

Ελλάδα και Κίνα μπορούν να κερδίσουν πολλά από τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που μπορούν να εξασφαλίσουν η μια στην άλλη, υπογράμμισε επίσης κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Έχουμε ευκαιρία να μελετήσουμε όλο το φάσμα των σχέσεων που θα αποτυπωθούν στην υπογραφή 16 συμφωνιών».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Κίνα όχι απλώς «μεγάλη δύναμη», αλλά μια χώρα που κατέκτησε πρωταγωνιστικό γεωστρατηγικό και οικονομικοπολιτικό ρόλο.

«Εβδομήντα χρόνια μετά την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και 40 χρόνια μετά τη δρομολόγηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και δράσεων έχετε κάθε λόγο να είστε υπερήφανοι», ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κινέζο πρόεδρο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: