File Photo: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στη συζήτηση της πρότασης των 30 βουλευτών της ΝΔ για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Novartis, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Αν την προσεχή Τρίτη η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης επιμείνει σε μη αναίρεση της απόφασης της, να εξαιρεθούν οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, η επιτροπή θα προχωρήσει κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε νωρίτερα, σήμερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει ο δρόμος για την εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή, ακόμη και χωρίς την παρουσία των δύο βουλευτών.

  • «Σας λέω υπεύθυνα και ρητά, ότι την Τρίτη θα εξεταστεί ο Φρουζής», δήλωσε συγκεκριμένα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, στο ραδιόφωνο του Real. «Το αποδεσμεύω και το αποσυνδέω από το αν θα εμφανιστούν ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος στην επιτροπή. Την Τρίτη θα γίνει μία κανονική συνεδρίαση και θα εξεταστεί ο Φρουζής. Αυτό είναι το συμφέρον της κοινωνίας», πρόσθεσε o κ. Λάππας.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση θέσαμε ένα θέμα αναίρεσης της απόφασης (σ.σ.: για Τζανακόπουλο, Πολάκη), το οποίο δεν ετέθη στη συζήτηση. Θα το θέσουμε ξανά και, αν η επιτροπή επιμείνει σε μη αναίρεση, θα προχωρήσει η επιτροπή κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τινάξουμε στον αέρα την επιτροπή. Εμείς θέλουμε να εξεταστεί άμεσα ο Φρουζής, τώρα».

Εξάλλου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha, δήλωσε μεν ότι δεν θα αντικατασταθούν οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, αλλά πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διευκολύνει την τάση που υπάρχει, από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, μέσω των διαδικαστικών θεμάτων, να μην υπάρξει η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Βουλή η κατάθεση Πικραμμένου για Novartis: Πολιτικό πρόσωπο κατονόμασε ο αντιπρόεδρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: