Τέσσερις οι όμηροι της πειρατείας ελληνικού τάνκερ στο Τόγκο:Προσπάθειες απελευθέρωσής τους

File Photo: Το ελληνικό δεξαμενόπλοιο Elka Aristotle. Photo via Twitter.com, @bankwars




Tην πειρατική επίθεση στο πετρελαιοφόρο Elka Aristotle ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής και την απαγωγή τεσσάρων μελών του πληρώματος επιβεβαιώνει, σε σημερινή ανακοίνωσή της η διαχειρίστρια εταιρεία Εuropean Product Carriers LTD, υπογραμμίζοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους και πως πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια των ανθρώπων στα πλοία της.

Προσθέτει επίσης ότι το σκάφος και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του πλοίου Elka Aristotle είναι ασφαλή.

  • Σημειώνεται ότι η επίθεση στο πλοίο σημειώθηκε από ένοπλους πειρατές ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής 11 ναυτικά μίλα από το λιμάνι της Λόμε. Απήχθησαν τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας υπήκοος. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, που έχουν απαχθεί, είναι δύο Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
04/11/2019

Επίθεση πειρατών σε ελληνικό τάνκερ στο Τόγκο: Κρατούν όμηρο έναν Έλληνα [χάρτης]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: