Τένις: Παγκόσμιο ρεκόρ θεατών στον αγώνα Φέντερερ – Ζβέρεφ στην Πόλη του Μεξικού

“Τρελάθηκε” ο Φέντερ από την συμμετοχή – ρεκόρ στον αγώνα του με τον Ζβέρεφ στο Μεξικό… EPA/Jose Mendez




Ενα απίστευτο ρεκόρ σημειώθηκε στον αγώνα επίδειξης του Ρότζερ Φέντερερ με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που φιλοξενήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο στην πόλη του Μεξικού. Οι δύο κορυφαίοι τενίστες, πραγματοποιούν περιοδία στην Νότια Αμερική, δίνοντας αγώνες σε διάφορες μεγαλουπόλεις.

Οπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της αναμέτρησης στο Μεξικό, τον αγώνα που έγινε στην Plaza de Toros, παρακολούθησαν 42.517 (!) θεατές, αριθμός που δεν έχει σημειωθεί ποτέ σε αναμέτρηση του τένις. Πρόκειται για έναν αγώνα που θα μείνει στην Ιστορία, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός προσέλευσης των φιλάθλων δεν έχει επιβεβαιωθεί από την διεθνή ομοσπονδία.

Το προηγούμενο σχετικό ρεκόρ, σημειώθηκε στις 8 Ιουλίου 2010, όταν 35.681 θεατές παρακολούθησαν στο στάδιο «Roi-Baudoin» των Βρυξελλών, τον αγώνα επίδειξης, ανάμεσα στην Σερένα Ουίλιαμς και την «οικοδέσποινα», Κιμ Κλάϊστερς.

«Είστε ένα απίστευτο κοινό. Η υποστήrιξη σας, μου έδωσε μεγάλη ώθηση. Δεν έχω λόγια για να σας ευχαριστήσω», δήλωσε αμέσως μετά το ματς ο Ελβετός πρωταθλητής, που επικράτησε 3-6, 6-4, 6-2, ενώ ο Γερμανός τενίστας, σχολίασε: «δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτήν την βραδιά. Mου προσφέρατε μία από τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Συγνώμη από Φαν Μπάστεν για τον ναζιστικό χαιρετισμό: Ήταν κακόγουστο αστείο, λέει

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: