Τελευταίο χειροκρότημα για τον Γιάννη Σπανό: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στο Κιάτο

Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές παρακολουθούν την νεκρώσιμη ακολουθία για τον Γιάννη Σπανό στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Κιάτο, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Κιάτο, συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη (31/10), σε ηλικία 85 ετών.

Από νωρίς το πρωί, στην εκκλησία είχαν ξεκινήσει να καταφθάνουν στεφάνια στη μνήμη του από ανθρώπους που τον αγαπούσαν και τον θαύμαζαν. Ανάμεσά του ήταν στεφάνια με την υπογραφή της  Χάρης  Αλεξίου, της Τάνια Τσανακλίδου, της δισκογραφικής εταιρίας MINOS EMI, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, και του  Γιώργου Κατσαρού.

Στεφάνια έξω από τον ναό κατά την νεκρώσιμη ακολουθία για τον γνωστό μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Σπανό, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Κιάτο, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019. . ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπέστη κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού του ύπνου, ήταν η αιτία του θανάτου του αγαπημένου συνθέτη Γιάννη Σπανού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ο 85χρονος καλλιτέχνης βρισκόταν στο σπίτι που έχει στην γενέτειρά του, το Κιάτο Κορινθίας. Το αγαπούσε ιδιαίτερα αυτό το σπίτι γι’ αυτό ήθελε να περνά εκεί τον περισσότερο χρόνο του.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν είχε νιώσει κάποια ενόχληση που να τον ανησυχήσει. Το μεσημέρι ξάπλωσε για να ξεκουραστεί, όπως συνήθιζε να κάνει σε καθημερινή βάση. Έκλεισε τα μάτια του για τελευταία φορά, και «έφυγε» ήσυχα και γλυκά όπως είχε ζήσει ολόκληρη τη ζωή του.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Πολλοί καλλιτέχνες, όπως η Άληστις Πρωτοψάλτη και ο Σταμάτης Κραουνάκης τον αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην κηδεία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του, Άννα, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Νεκτάριος Σφυράκης, ο Κώστας Μακεδόνας και η Ελένη Δήμου.

Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται σήμερα ο Γιάννης Σπανός: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: