Ταυτόχρονη δράση σε 14 πόλεις για ενημέρωση πολιτών σχετικά με την βία κατά των γυναικών

File Photo: Το 25% των Ελληνίδων έχει υποστεί σωματική/σεξουαλική βία. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, που είναι η 25η Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ενημερωτική δράση ταυτόχρονα σε 14 πόλεις της Ελλάδας (Κομοτηνή, Μυτιλήνη, Πάτρα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Λάρισα, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Σύρο, Τρίπολη, Λαμία, Πειραιά και Αθήνα). Στη δράση συμμετείχαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας καθώς και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.). Σκοπός της ενέργειας αυτής ήταν η άμεση επαφή με τους πολίτες για την αποτελεσματικότερη ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών στην Ελλάδα, τις διάφορες μορφές του και κυρίως τους τρόπους αντιμετώπισης του.

Στην Αθήνα εκατοντάδες πολίτες φόρεσαν το πορτοκαλί κορδελάκι της εκστρατείας και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να λάβουν συμβουλές, τόσο προφορικά όσο και μέσω του έντυπου υλικού που μοιράστηκε, καθώς επίσης και να ανακαλύψουν τις διαδικτυακές οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ μέσω QR code, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι δεκάδες γυναίκες εξέφρασαν την εμπειρία κακοποίησής τους και συνεχάρησαν όλους τους φορείς για την πρωτοβουλία ενημέρωσης και ενθάρρυνσης. Η συγκεκριμένη δράση υπάγεται σε ευρύτερη εκστρατεία ενημέρωσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ με κεντρικό μήνυμα «Έχεις φωνή. Είμαστε δίπλα σου».

Τέλος, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το ρόλο των νέων υπηρεσιών αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρώμη: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά της σεξουαλικής βίας και της γυναικοκτονίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: