Τατάρ και Οζερσάι επανήλθαν: Θέλουν δύο κράτη και στενές σχέσεις με την Τουρκία

File Photo: Ο παράνομος ψευδο-“πρόεδρος” του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ (Α) και Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ). Photo via Twitter, @embersintatar




Δύο κράτη θέλουν Τατάρ και Οζερσάι και ευθυγραμμίζονται πλήρως με την γραμμή της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Παραλληλα, ασκούν κριτική στον Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας ότι επιμένει την ομοσπονδιακή λύση.

Συγκεκριμένα, ο ψευδο-«πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, υποστήριξε ότι ο Μουσταφά Ακιντζί εξακολουθεί να βλέπει ως μόνη διέξοδο την ομοσπονδιακή λύση και αυτό είναι λάθος.

Χαρακτηριστικά, είπε ότι δεν ασπάζεται την πολιτική του.

Όπως μάλιστα μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τατάρ, μαζί με τον ψευδο-αναπληρωτή του, Κουντρέτ Οζερσάι είπαν η λύση –κατ’ αυτούς- είναι να υπάρχουν δύο κράτη και το ψευδοκράτος να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία.

Ο Οζερσάι αφού επανέλαβε τη θέση για λύση δύο κρατών, πρόσθεσε ότι ενεργούν σε αρμονία και στα θέματα των Βαρωσίων και της ανατολικής Μεσογείου.

Σημείωσε ότι δεν ισχύουν πλέον οι όροι, οι προϋποθέσεις, αλλά και οι πραγματικότητες, για έναν ομοσπονδιακό συνεταιρισμό στην Κύπρο.

Για τις σχέσεις με την Τουρκία είπε ότι είναι εφικτό να δημιουργήσουν μια υγιή σχέση.

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι έχει σοβαρές ανησυχίες για την τριμερή του Βερολίνου και πως αυτή δεν πρέπει να αντικρίζεται ως η συνέχιση του Κραν Μοντάνα.

Υποστήριξε ότι η συνάντηση στο Βερολίνο εμπεριέχει το ρίσκο “να συρθεί” η τ/κ πλευρά σε μια διαδικασία χωρίς καθορισμένο τέλος και να χάσει το χρόνο της.

«Γι αυτό έχουμε σοβαρές ανησυχίες για την τριμερή», πρόσθεσε λέγοντας ότι η τριμερής δεν θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα από ό,τι οι προηγούμενες και δεν θα καθορίσει τις εξελίξεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Προτεραιότητα της κυβέρνησης η προστασία και η πρόοδος των παιδιών, είπε η Άντρη Αναστασιάδη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: