Τα 100 χρόνια από την έκδοσή της γιόρτασε η «Καθημερινή» με μία λαμπρή εκδήλωση

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τα 100 χρόνια της εφημερίδας “Καθημερινή”. Φωτογραφία ΑΠΕ




Με μια λαμπρή γιορτή η «Καθημερινή» γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες τα 100 χρόνια από την έκδοσή της. Για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς, η γιορτή για τον έναν αιώνα της εφημερίδας, φιλοξενήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο πιεστήριο της  εφημερίδας στο Κορωπί που είχε διαμορφωθεί ειδικά για την περίσταση.

Πίσω από την εξέδρα για τους ομιλητές ήταν η ειδική μηχανή για τις διαφανείς συσκευασίες της «Κ». Και στον τεράστιο χώρο της αποθήκης χάρτου στήθηκαν τα τραπέζια όπου δείπνησαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, με προεξάρχοντες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ιδιοκτήτης της «Καθημερινής» Θεμιστοκλής Αλαφούζος και ο διευθυντής της εφημερίδας Αλέξης Παπαχελάς υποδέχονται τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκδήλωση. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πριν από το πέρας της εκδήλωσης ήρθε μία έκπληξη: τα εκτυπωτικά μηχανήματα μπήκαν σε λειτουργία για να βγάλουν ένα εορταστικό φύλλο, φτιαγμένο σε πραγματικό χρόνο.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο εκδότης Θεμιστοκλής Αλαφούζος, που αναφέρθηκε στο όραμα το οποίο είχε ο πατέρας του Αριστείδης όταν αγόρασε τον τίτλο: να είναι η εφημερίδα οικονομικά ανεξάρτητη, να τη διακρίνουν η ακεραιότητα και ο επαγγελματισμός, να έχει απήχηση όχι μόνον στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της χώρας, κάτι που συνέβη μέσα από τη συνεργασία με τους New York Times.

Τη σκυτάλη πήρε ο διευθυντής Αλέξης Παπαχελάς:

  • «Θέλω να ευχαριστήσω κάποιους ιδιαίτερα: Πρώτα απ’ όλα, τους αυστηρούς μας αναγνώστες. Που μας συγκινούν και μας παρακινούν με τις επιστολές τους, το ενδιαφέρον τους, την κριτική τους και την αγάπη τους για την εφημερίδα. Και κατόπιν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι δουλεύουν σκληρά, περισσότερο από ποτέ, ενίοτε σε αντίξοες συνθήκες, συχνά ανώνυμα, για να μπορεί η “Κ” να βρίσκεται στο επίπεδο που της αξίζει».

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε πολλές αναφορές στην πλούσια ιστορία της «Κ» και στην ικανότητά της να ανανεώνεται ως στοιχείο μακροβιότητας και αντοχής. Μίλησε για την προσήλωση στο ήθος, στο εθνικό συμφέρον και στην κριτική προσέγγιση στην εξουσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην εκδήλωση της «Καθημερινής». ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Εορτάζουμε σήμερα τα 100 χρόνια της “Κ” στον δύσβατο δρόμο της ελευθερίας του Τύπου, μιας εφημερίδας που την υπηρέτησε πιστά». Χρόνια μας πολλά και στον επόμενο αιώνα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της «Κ». ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» πρώτη σε τηλεθέαση την Τετάρτη: Δεύτερος ο Ant1, τρίτο το OPEN

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: