Συνεργασία με την WADA ζητά η Ρωσία μπροστά στο κίνδυνο αποβολής από τους Ολυμπιακούς

Η ηγεσία της Wada κατά τη διάρκεια πλαιότερης συνέντευξης Τύπου EPA / ANDRZEJ GRYGIEL




Ο παγκόσμιος οργανισμός για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (WADA) αποφάσισε πως δεν είναι έγκυρα τα δεδομένα από τους ελέγχους, που διαβίβασε το εργαστήριο της Μόσχας, προκειμένου να ριχτεί φως στο διεφθαρμένο σύστημα ντόπινγκ, που ξέσπασε στη χώρα μεταξύ 2011 και 2015.

Ο WADA ανακοίνωσε ότι η ρωσική υπηρεσία κατά του ντόπινγκ (Rusada) δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις, όσον αφορά τα στοιχεία που δίνουν τα εργαστήριά της, και έτσι η χώρα πρέπει να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από φιλοξενία αθλητικών γεγονότων για τέσσερα χρόνια. Επίσης, η Ρωσία κινδυνεύει με αποκλεισμό και από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Η ανακοίνωση αυτή, καθώς και το αίτημα της επιτροπής αντιντόπινγκ των ΗΠΑ ν’ αποκλειστεί η αποστολή της Ρωσίας από τους αγώνες του Τόκιο, ανάγκασαν σήμερα το πρωί τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Ντμίτρι Πέσκοφ, να δηλώσει από τη Μόσχα πως η Ρωσία είναι έτοιμη για συνεργασία με τις διεθνείς αρχές: «Οι αθλητικές αρχές της Ρωσίας είναι απόλυτα έτοιμες να συνεργαστούν με τον WADA και άλλους διεθνείς οργανισμούς για την καταπολέμηση των αναβολικών.»

Με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: