Συνέδριο ΝΔ: Εγγύηση δημοκρατίας ο πολίτης που ελέγχει την εξουσία, λέει η Σοφία Σακοράφα

File Photo: Να νιώθει και να είναι ρυθμιστής της ζωής του ο πολίτης, είπε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ η Σοφία Σακοράφα εκπροσωπώντας το ΜεΡΑ25. ΚΥΠΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
“Στο ΜΕΡΑ 25 πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μόνη εγγύηση για τη δημοκρατία είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας του πολίτη να ελέγχει άμεσα και αποφασιστικά την εκάστοτε εξουσία ώστε αφενός να νιώθει και να είναι ρυθμιστής της ζωής του και αφετέρου να αντιλαμβάνεται το βάρος αυτής της ευθύνης και να την αναλαμβάνει”, τόνισε η Σοφία Σακοράφα εκπροσωπώντας το ΜεΡΑ25 στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ. Οπως είπε, αυτή την αντίληψη υπηρετούν μέχρι σήμερα οι προτάσεις του ΜεΡΑ25, στο νομοθετικό έργο της Βουλής, και με τελευταίο και κορυφαίο παράδειγμα τις προτάσεις του στη συνταγματική αναθεώρηση.
«Αυτή την αντίληψη υπηρετεί ειδικότερα η πρότασή μας για τα διαβουλευτικά συμβούλια κληρωτών και εκλεγμένων πολιτών, ένας πρωτοποριακός θεσμός που πιστεύουμε ότι δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να είναι διαρκώς πρωταγωνιστής και όχι απλά άπαξ αναθέτων. Και αυτό στη σημερινή ιδιαίτερα ρευστή και κρίσιμη συγκυρία είναι απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο για να νιώθει ο πολίτης ασφαλής. Η ασφάλεια είναι όντως ιερό δικαίωμα του πολίτη. Ως δικαίωμα όμως δεν επιβάλλεται αλλά παρέχεται» σημείωσε η βουλευτής του ΜεΡΑ25 προσθέτοντας πως « η παγκόσμια κρίση ανέδειξε ότι όσα θεωρούσαμε επιμέρους ανεξάρτητα προβλήματα του συστήματος που μπορούν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και επηρεάζουν απόλυτα το ένα το άλλο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ – ΔΚ

https://hellasjournal.com/category/politiki/

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: