Συγνώμη από Φαν Μπάστεν για τον ναζιστικό χαιρετισμό: Ήταν κακόγουστο αστείο, λέει

File photo: Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν. Photo via Twitter




Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για τον ναζιστικό χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στην ολλανδική τηλεόραση. Ο άλλοτε ηγέτης των «οράνιε» εργάζεται ως τηλεοπτικός σχολιαστής και κατά την διάρκεια του ημιχρόνου στον αγώνα Αγιαξ-Αλμέλο (4-1) όταν ο δημοσιογράφος του ολλανδικού Fox Sports ολοκλήρωσε μία συνέντευξη με τον Γερμανό προπονητή, Φρανκ Βόρμουθ, ακούσθηκε να λέει «δεν είναι και φοβερόμ sieg Heil».

Όπως ήταν φυσικό, τα λόγια του Φαν Μπάστεν ο οποίος έχει βραβευθεί τρεις φορές με την «Χρυσή Μπάλα», προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, οι οποίες εκφράσθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο Twitter. Μάλιστα, η «γκάφα» του Φαν Μπάστεν, ήλθε σε μία στιγμή, που οι ολλανδικοί σύλλογοι έλαβαν μία σειρά μέτρων για την καταπολέμηση του ρατσισμού.

«Δεν ήταν πρόθεση μου να προκαλέσω, απλώς ήθελα να εξηγήσω κάτι στον δημοσιογράφο. Ήταν ένα κακόγουστο αστείο» δήλωσε ο Ολλανδός πρώην επιθετικός, ενώ εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού, σχολίασε: «Αυτά τα σχόλια είναι ακατάλληλα, όχι μόνο σήμερα, αλλά καθημερινά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Άννα Κορακάκη: Αποχαιρετά Κίνα και τελικούς Παγκοσμίων Κυπέλλων με τραυματισμό στον ώμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: