Συγκλονιστική εκδήλωση τιμής για τον ήρωα υποστράτηγο: Ο Τάσος Μάρκου ζει στις καρδιές μας

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τον ήρωα Τάσο Μάρκου. Φωτογραφία Πέτρος Πετρίδης




Ρεπορτάζ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Στην παρουσία των δυο παιδιών του, Πάρι και Άντρης, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και το Δήμο Στροβόλου, το συγκλονιστικό αφιέρωμα στον Ήρωα της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, Τάσο Μάρκου, με τίτλο, «ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ- ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΉΡΩΑΣ, ΘΡΥΛΟΣ».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ, κατάφερε, χωρίς περιττολογίες, να παρουσιάσει, μέσα από αφηγήσεις και μαρτυρίες, ταυτόχρονη προβολή φωτεινών διαφανειών, τραγούδια και μουσικές υποκρούσεις τη ζωή, τη δράση και την Ηρωική θυσία του σπουδαίου αυτού Παλληκαριού του Παραλιμνίου και της Κύπρου ολόκληρης και να στείλει τα σωστά μηνύματα.

Χαιρετισμό απηύθυναν: Ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η όλη εκδήλωση, και ο οποίος έστειλε μήνυμα ευθύνης και υπόσχεσης ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας του Τάσου Μάρκου, για απελευθέρωση και επανένωση του νησιού μας και ο Δήμαρχος Στροβόλου, Αντρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος απευθυνόμενος στα παιδιά του Ήρωα είπε:

«Τιμημένη οικογένεια του Ήρωά μας, αγαπητέ Πάρι, αγαπητή Άντρη, τη ζωή που συνεχίζεται και βεβαίως το ξέρετε πολύ καλύτερα από εμάς, θα συνεχίσουμε να την βλέπουμε μέσα από αξίες, ποιότητες και αρετές που άφησε σε σας πρωτίστως αλλά και σε όλο τον Ελληνισμό ο Πατέρα σας, ο Ήρωας, ο Άνθρωπος, ο Θρύλος, Τάσος Μάρκου».

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν τα δυο παιδιά του Ήρωα Τάσου Μάρκου, ανέβηκαν στην σκηνή με το κοινό να τους χειροκροτεί όρθιο για πολλά λεπτά.

  • 45 χρόνια από την θυσία του Λεβέντη Τάσου Μάρκου, του οποίου η τύχη, από το 1974, αγνοείται, του δόθηκε φόρος τιμής, όπως ακριβώς ταιριάζει στον Ήρωα, σαν έκφραση ευγνωμοσύνης και σαν συνειδησιακή αφύπνιση.

Στα μέλη της ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ πού έλαβαν μέρος καθώς και στους διοργανωτές αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Βίωμα και οδηγός μας οι ήρωας: Πόσοι μπορούμε σήμερα να δούμε κατάματα τον Κυριάκο Μάτση;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: