Στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ο Τούρκος πρέσβης για τις ύβρεις προς Μακρόν

File Photo: Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.EPA, FRANCOIS MORI / POOL MAXPPP OUT




Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας θα καλέσει τον πρέσβη της Τουρκίας σε σχέση με “τις ύβρεις” του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, προς τον Γάλλο Πρόεδρο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, AFP, επικαλούμενο ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας.

Γαλλική προεδρία: Είναι προσβολές, όχι υπερβολές

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Γαλλία θα κληθεί στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις μετά τα προσβλητικά σχόλια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

“Να είμαστε σαφείς, στις τελευταίες (χρονικά) υπερβολές του Τούρκου προέδρου, δεν υπάρχουν δηλώσεις, υπάρχουν προσβολές”, αντέδρασε η γαλλική προεδρία. “Αναμένουμε ο πρόεδρος Ερντογάν να δώσει διευκρινίσεις. Ο πρεσβευτής θα κληθεί στο υπουργείο για να δώσει εξηγήσεις”, υπογράμμισε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Νωρίτερα σήμερα ο  Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε  πως τα σχόλια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για το ΝΑΤΟ αντανακλούν μια «άρρωστη και ρηχή» κατανόηση και πως ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει «να πάει να κοιτάξει τον δικό του εγκεφαλικό θάνατο».

Είχαν προηγηθεί νέες δηλώσεις Μακρόν τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για την στάση της Τουρκίας, με πιο επίμαχη, την εξής: “Η Τουρκία δεν μπορεί να περιμένει αλληλεγγύη από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, την ώρα που εξαπολύει επίθεση στην Συρία ως τετελεσμένο γεγονός”.

HJ

Έξαλλα θρασύς ο Ερντογάν λέει στον Μακρόν να πάει να κοιταχτεί για τον … εγκεφαλικό του θάνατο!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: