Στο Κάιρο οι «Ενήλικες στο Δωμάτιο» παρουσία των Γαβρά-Λούλη: Θα προβληθεί και την Πέμπτη

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ενήλικοι στο Δωμάτιο», Κώστας Γαβράς (Κ) και οι πρωταγωνιστές Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Α) και ο Χρήστος Λούλης (Δ). ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Στο Κάιρο, προσκεκλημένοι του Γαλλικού Ινστιτούτου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας βρέθηκαν χθες στην προβολή της ταινίας «Ενήλικες στο Δωμάτιο», ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς και ο πρωταγωνιστής Χρήστος Λούλης κατά το 12ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου Καΐρου.

Τους δύο τιμώμενους καλλιτέχνες, καλωσόρισε ο διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, Χρίστος Παπαδόπουλος, παρουσία της Α’ Συμβούλου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, κυρίας Ελίνας Κυριακοπούλου, του Αναπλ. Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Δημήτρη Γιαννικόπουλου, εκπαιδευτικών και άλλων εκπροσώπων της ελληνικής παροικίας, που πάντως προσήλθαν να παρακολουθήσουν την ταινία χωρίς να γνωρίζουν την άφιξη στο Κάιρο του κ. Γαβρά και του κ. Λούλη. Ακολούθησε συζήτηση των θεατών της ταινίας με τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Η προβολή της ταινίας, που προκάλεσε το ενδιαφέρον του αιγυπτιακού κοινού θα επαναληφθεί και αύριο Πέμπτη σε κεντρικό κινηματογράφο του Καΐρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στο φως καθημερινά αντικείμενα των Μακεδόνων φέρνει η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: