Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων για την παραπομπή του κλήθηκε ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. EPA, CHRIS KLEPONIS, POOL




Η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων προσκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και το νομικό επιτελείο του στην πρώτη ακρόαση που θα γίνει στο πλαίσιο της έρευνας για την παραπομπή του.

Η έναρξη των ακροάσεων έχει προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεμβρίου, με νομικούς εμπειρογνώμονες ως μάρτυρες.

Ο Τζέραλντ Νάντλερ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έστειλε επιστολή στον Τραμπ για να του υπενθυμίσει ότι οι κανόνες της Επιτροπής επιτρέπουν στον πρόεδρο να παραστεί στην ακρόαση και στον δικηγόρο του να θέσει ερωτήσεις στους μάρτυρες.

«Επί της ουσίας, ο πρόεδρος έχει να επιλέξει: μπορεί να αδράξει αυτήν την ευκαιρία για να εκπροσωπηθεί στις ακροάσεις, ή να σταματήσει να διαμαρτύρεται για τη διαδικασία. Ελπίζω ότι θα επιλέξει να συμμετάσχει στην έρευνα, αυτοπροσώπως ή μέσω νομικού συμβούλου, όπως έκαναν και άλλοι πρόεδροι πριν από αυτόν», σχολίασε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών, βουλευτής Άνταμ Σιφ, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι τρεις Επιτροπές που έκαναν την έρευνα θα παρουσιάσουν την έκθεσή τους αφού επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον οι βουλευτές, στις 3 Δεκεμβρίου, μετά τις διακοπές για τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων είναι αρμόδια για να συντάξει το κατηγορητήριο σε βάρος του προέδρου.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κινέζα προσπάθησε να εισέλθει στην εξοχική κατοικία του Τραμπ: Οκτώ μήνες φυλάκιση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: