Στην παράνομη «σημαία» του ψευδοκράτους αναφέρθηκαν τουρκικά κόμματα: Τους ξέρουμε λέει ο Οζερσάι

File Photo: Ο παράνομος ψευδο-«αναπληρωτής πρωθυπουργός» και ψευδο-«υπουργός Εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι. Φωτογραφία: Philenews
Αντίδραση της τουρκικής συνέλευσης για το κάψιμο της «σημαίας» του ψευδοκράτους από το ΕΛΑΜ ζητούν κόμματα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης υποστηρίζοντας ότι η πράξη ισοδυναμεί με κάψιμο της τουρκικής σημαίας.

Σε παρέμβασή του στην γενική συνέλευση της τουρκικής Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Οζλέμ Ζενγκίν δήλωσε ότι το θέμα της «σημαίας» είναι σημαντικό προσθέτοντας ότι το κάψιμο της «σημαίας» του ψευδοκράτος ισοδυναμεί με κάψιμο της τουρκικής σημαίας. “Ας συζητήσουμε όλοι μαζί τι να κάνουμε και εμείς είμαστε υπέρ να κάνουμε αυτό το βήμα μαζί”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ενγκίν Οζκότζ είπε ότι η διαμαρτυρία που έκαναν οι Ε/κ δείχνοντας το θράσος τους με το κάψιμο της «σημαίας» έχει προκαλέσει πίκρα σε όλους τους βουλευτές. Ο Τούρκος βουλευτής πρόσθεσε πως πρέπει η τουρκική εθνοσυνέλευση να αντιδράσει σκληρά. “Η τουρκική εθνοσυνέλευση δεν πρέπει να υποχωρήσει. Παρακαλώ να επιδείξετε την ευαισθησία σας σε αυτό το θέμα”, ανέφερε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Λεβέντ Μπουλμπούλ είπε ότι “δυστυχώς η ΕΕ στηρίζει την προσέγγιση της ε/κ πλευράς η οποία παραβλέπει το διεθνές δίκαιο και την ντε φάκτο κατάσταση και επιδεικνύει εχθρική στάση προς την Τουρκία”. “Εμείς σε όλη αυτή τη διαδικασία, όποιο και να είναι το κόστος, θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερασπιστές των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τ/κ”, ανέφερε.

Έχουν αναγνωριστεί αυτά τα άτομα λέει Οζερσάι

Ο ψευδο-“υπουργός εξωτερικών” Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι τα άτομα που έκαψαν την «σημαία» του ψευδοκράτους έχουν αναγνωριστεί.

Όπως ανήρτησε σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δόθηκε εντολή στην ψυδο-«αστυνομία» να λάβει τα απαραίτητα μέτρα στα οδοφράγματα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Προβληματισμός επικρατεί στην Ουάσινγκτον για την Τουρκία και μετά την επίσκεψη Ερντογάν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal