Στη δημοσιότητα σύνοψη τηλεφωνήματος Τραμπ – Ζελέσκι, που κανείς δε ζήτησε

Η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Μαρί Γιοβάνοβιτς. EPA, MICHAEL REYNOLDS
Ο Λευκός Οίκος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια σύνοψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας που έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο και κατά την οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την εκλογική νίκη του.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως οι Δημοκρατικοί ήθελαν λεπτομέρειες για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στις 21 Απριλίου με τον Ζελένσκι, ωστόσο οι βουλευτές που διεξάγουν την έρευνα για ενδεχόμενη παραπομπή του Τραμπ ουδέποτε είχαν επικεντρώσει στο τηλεφώνημα αυτό.

Μια άλλη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο ηγέτες στις 25 Ιουλίου έδωσε το έναυσμα για την έρευνα για ενδεχόμενη παραπομπή του Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί έχουν υποστηρίξει πως ο Τραμπ καταχράσθηκε την προεδρική εξουσία του ασκώντας πίεση στον Ζελένσκι να διεξαγάγει έρευνα σε βάρος του πολιτικού αντιπάλου του, πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στο τηλεφώνημά του τον Απρίλιο, ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ζελένσκι να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο.

«Έχουμε πολλά πράγματα να πούμε, αλλά είμαστε μαζί σου μέχρι τέλους», δήλωσε ο Τραμπ σύμφωνα με τη σύνοψη αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ – ΜΠΕ,ΓΑ

Σε αναμονή της απόφασης Τραμπ για τους δασμούς οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal