Σταϊκούρας για μέρισμα, αναδρομικά, επίδομα θέρμανσης, ΕΝΦΙΑ και παραγραφή οφειλών

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τη Φαίη Μαυραγάνη στο κανάλι OPEN. Φωτογραφία via OPEN tv




«Στο τέλος του έτους θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης και ανάλογα με τα περιθώρια θα δούμε μήπως δοθεί ένα extra κονδύλι και για τον Ιανουάριο» είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο OPEN.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφερόμενος στα αναδρομικά υπογράμμισε: «θα τα πληρώσουμε λαμβάνοντας υπόψιν τις δημοσιονομικές προτεραιότητες και το δημοσιονομικό περιθώριο. Όσον αφορά το ύψος των αναδρομικών, αυτό θα το δούμε».

Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα,ο υπουργός επισήμανε «ότι την εβδομάδα αυτή θα βγει η απόφαση για το μέρισμα. Θα δοθεί σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες, σε χρήμα και στο χέρι και δεν θα είναι μόνιμου χαρακτήρα».

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ τόνισε «ότι για την ώρα έχουμε μειώσει τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τώρα 22%. Έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά μείωση 30%. Εκτιμούμε ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Τον Μάιο του 2020 θα έχουμε εικόνα για το πόσο θα μειώσουμε περαιτέρω τον ΕΝΦΙΑ».

Σχετικά με την 13η σύνταξη ο υπουργός Οικονομικών είπε «ότι θα διατηρηθεί το κονδύλι των 800 εκατομμυρίων για τους συνταξιούχους».

Επίσης, αποκάλυψε ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο «θα εξαιρούνται από την υποχρέωση των ηλεκτρονικών δαπανών και τα ποσά που καταβάλονται για διατροφή διαζυγίου, αλλά και τις δωρεές προς το Δημόσιο και τα ιδρύματα». Επίσης ανέφερε «ότι θα περιλαμβάνει και διατάξεις για τα ηλεκτρονικά βιβλία και ηλεκτρονική τιμολόγηση»

Επιβεβαίωσε δημοσιεύματα για μαζική παραγραφή οφειλών μέχρι 10 ευρώ στην εφορία, και είπε ότι αφορά σε 536,000 οφειλέτες».

Τέλος για την φορολοταρία ο κ.Σταϊκούρας τόνισε «ότι αυτή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.Θα προχωρήσουμε σε μια νέα φορολοταρία,όπου θα δίνουμε παροχές σε είδος,όπως αυτοκίνητα,κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε λεωφορεία»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: