Σοϊλού: Θα απελαθούν σε Ευρώπη μέχρι τέλος του χρόνου όλοι οι κρατούμενοι τζιχανιστές

File photo: Ο Αμερικανός τζιχαντιστής που είχε παραμείνει στη “νεκρή ζώνη” Ελλάδας – Τουρκίας, πριν απελαθεί στις ΗΠΑ. Photo via [email protected]
Η Τουρκία θα έχει επαναπατρίσει έως το τέλος του έτους το μεγαλύτερο μέρος των κρατουμένων της του Ισλαμικού Κράτους στις χώρες καταγωγής τους, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σχετικά με τη διαδικασία απέλασης την οποία άρχισε η Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα.

Οι τουρκικές αρχές άρχισαν να επαναπατρίζουν τζιχαντιστές στις 11 Νοεμβρίου. Η Άγκυρα δηλώνει ότι συνέλαβε 287 μαχητές στη βορειοανατολική Συρία, όπου οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τον περασμένο μήνα επίθεση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), και ότι έχει θέσει υπό κράτηση εκατοντάδες άλλους υπόπτους.

“Ο αριθμός των κρατουμένων που θα επαναπατριστεί έως το τέλος του έτους εξαρτάται από το πόσο καιρό θα πάρει η διαδικασία, αλλά ειδικά για την Ευρώπη, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη”, δήλωσε στο Reuters στην Άγκυρα ο Σοϊλού.

“Νομίζω ότι θα έχουμε στείλει ένα μεγάλο μέρος από αυτούς στις χώρες τους έως το τέλος του έτους”, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προβληματισμός επικρατεί στην Ουάσινγκτον για την Τουρκία και μετά την επίσκεψη Ερντογάν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal