Σοφία Ζαχαράκη: Μάθημα επιχειρηματικότητας, αγωγή υγείας στις θεματικές για τα σχολεία

File Photo:«Ένας στους τρεις κάνει μία δουλειά που δεν έχει σπουδάσει» πρόσθεσε στη συζήτηση για το μέλλον της απασχόλησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η κ. Ζαχαράκη. @praktoreiomaced




Θέλουμε να αλλάξουμε την προσέγγιση για το πώς μαθαίνετε στα σχολεία και να εισαχθούν νέες θεματικές ενότητες όπως το μάθημα επιχειρηματικότητας, η αγωγή υγείας και να δοθεί έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες. Όλα αυτά να γίνουν σε συνδυασμό με τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό» τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη απευθυνόμενη στο νεανικό κοινό του συνεδρίου EUandU που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Έχω αλλάξει 12 δουλειές…

«Προσωπικά, έχω αλλάξει 12 δουλειές και ισάριθμα εργασιακά περιβάλλοντα. Ως καθηγήτρια δηλαδή, άλλαξα διάφορα αντικείμενα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη τονίζοντας ότι στην Ελλάδα, υπάρχει υψηλή ειδίκευση αλλά αδυναμία εύρεσης ανάλογης εργασίας. «Ένας στους τρεις κάνει μία δουλειά που δεν έχει σπουδάσει» πρόσθεσε στη συζήτηση για το μέλλον της απασχόλησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Σημειώνεται ότι το EUandU Conference – EUandU θΕΕσσαλονίκη edition, που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, είναι ένα διαδραστικό, ενημερωτικό συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.
Στους χώρους του συνεδρίου υπάρχουν περίπτερα εταιρειών που αναζητούν προσωπικό και ενημερώνουν για νέες θέσεις εργασίας καθώς και ενημερωτικά περίπτερα φορέων και οργανισμών.-

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο συνέδριο για την ελληνική Παιδεία στη Νέα Υόρκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: