ΣΕΠΕΕ: Αυξήθηκαν κατά 39% το εννεάμηνο του 2019 οι ελληνικές εξαγωγές ενδυμάτων

File Photo: Οι εξαγωγές των ελληνικών ενδυμάτων “ράβουν” καλό κουστούμι στον κλάδο, καθώς έφτασαν τα 720 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα όμως αντίθετη με την πορεία των εξαγωγών είναι η κατάσταση στην εγχώρια αγορά. ΚΥΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Εξαιρετικό αποδείχτηκε το πρώτο εννεάμηνο του 2019 για τις ελληνικές εξαγωγές ενδυμάτων, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 39% και έφτασαν στα 720 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία, που ανακοίνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

“Η πολύ καλή πορεία του πρώτου εννεαμήνου του 2019 αποτελεί συνέχεια τόσο του 2017 όσο και του 2018. Κατά τη διετία 2017-2018 οι εξαγωγές ενδυμάτων κατέγραψαν αθροιστικά αύξηση 25%. Το πρώτο εννεάμηνο του 2019 ήταν εξαιρετικό για τις εξαγωγές ελληνικών ενδυμάτων” υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΣΕΠΕΕ, όπου διευκρινίζεται ακόμη ότι η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερη, εάν συμπεριληφθούν οι εξαγωγές που γίνονται απευθείας από τις γειτονικές χώρες, χωρίς να μεσολαβεί η χώρα μας.

Κλωστοϋφαντουργία
Αύξηση 12,9% κατέγραψαν επίσης και οι εξαγωγές της κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίες ανήλθαν στα 330 εκατ. ευρώ. Μεγάλη αύξηση, κατά 59%, καταγράφηκε και στις εξαγωγές του ελληνικού βαμβακιού, η αξία των οποίων ανήλθε στο εννεάμηνο στα 315 εκατ. ευρώ. “Συνολικά οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτογενούς παραγωγής (βαμβακιού), κατέγραψαν αύξηση 36% το πρώτο εννεάμηνο του 2019. Η αξία εξαγωγών ανήλθε σε 1,365 δισ. ευρώ, έναντι 1 δισ. του πρώτου εννεάμηνου του 2018” επισημαίνει ο ΣΕΠΕΕ.

Πάνω και οι εισαγωγές

Ανοδος καταγράφηκε πάντως και στις εισαγωγές. Οι εισαγωγές ενδυμάτων ήταν αυξημένες κατά 30% το α’ εννεάμηνο ενώ της κλωστοϋφαντουργίας κατά 9,5%. Συνολικά η αξία εισαγωγών ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το α’ εννεάμηνο ανήλθε σε 1,8 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις στην ελληνική αγορά

Αντίθετη με την πορεία των εξαγωγών είναι η κατάσταση στην εγχώρια αγορά. Το πρώτο εννεάμηνο τόσο οι πωλήσεις χονδρικής όσο και λιανικής παρουσιάζουν πτώση. Η μείωση στις πωλήσεις χονδρικής κυμάνθηκε σε ποσοστό 6,8%, ενώ οι λιανικές πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 2,9%._

Οι Αιγύπτιοι αγαπούν τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά: Αύξηση 39% στις εξαγωγές

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: