Σε ματς γκραν-γκινιόλ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην Τούμπα

Από το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΑΜΙΔΗΣ




Παιχνίδι με μεγάλες συγκινήσεις στην κατάμεστη Τούμπα όπου ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αγωνίστηκαν για τη νίκη, την οποία όμως δεν γεύτηκε κανείς, αφού το τελικό 2-2 στο ντέρμπι με τις έντονες συγκινήσεις, κράτησε σε υψηλό επίπεδο την αδρεναλίνη των φιλάθλων όπως φυσικά και των ποδοσφαιριστών.

Πιο καλά μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έλλειψη ρυθμού του ΠΑΟΚ, που αργούσε να βρει την κυριαρχία του. Ήδη στο 3′ οι “πράσινοι” έφθασαν με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ, το σουτ του Δώνη όμως κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Λίγο αργότερα, στο 6′, καταχωρήθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τον «Δικέφαλο», με το σουτ του Μίσιτς όμως να φτάνει εύκολα στα χέρια του Διούδη. Ως το πρώτο ημίωρο ο ΠΑΟΚ δεν είχε πείσει για την ανταγωνιστική παρουσία του και στο 32′ ήρθε το πρώτο καλό σουτ από τον Στοχ, που όμως δεν αιφινιδίασε τον Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος και στο 44′ “πλήγωσε” τον ΠΑΟΚ με γκολ του Ζαχίντ, που αξιοποίησε μεγάλο λάθος του Κρέσπο, ο οποίος δεν γύρισε σωστά την μπάλα στον Ζίφκοβιτς και ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός πλάσαρε εύστοχα στη εστία του ΠΑΟΚ, παγώνοντας την Τούμπα με το 0-1.

Σ΄’ αυτό το πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός, έχοντας και ελαφρά κατοχή της μπάλας (47-53%), έδειξε πιο ώριμος, οι παίκτες του είχαν καλύτερες συνεργασίες και στιγμές και δύο τελικές, η μία εκ των οποίων κατέληξε στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ, πιο διστακτικός και με ημιτελείς ενέργειες, δεν έδειξε τα στοιχεία των προηγούμενων εμφανίσεών του και το γκολ του Ζαχίντ τον ανάγκασε να αλλάξει σχήμα και τακτική. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Αμπέλ Φερέιρα πέρασε στο παιχνίδι τους Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια για τις δυο άκρες της επίθεσης, αντικαθιστώντας τους Στοχ και Λημνιό.

Η είσοδος των δυο επιθετικών, αλλά κυρίως η ανάγκη της ισοφάρισης, έδωσε στον ΠΑΟΚ επιθετικότητα που ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε, αλλά ο Παναθηναϊκός κρατούσε καλά στην αμυντική του λειτουργία. Από τα μισά του δευτέρου μέρους ο Φερέιρα έκανε και την τρίτη του κίνηση με την είσοδο του Ακπομ, που δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο γήπεδο έπιασε καρφωτή κεφαλιά σε σέντρα του Γιαννούλη, για να διώξει σε κόρνερ ο Διούδης.

Η πίεση αυτή, με τους δυο φορ περιοχής καρποφόρησε σύντομα και στο 65′ ο Βιεϊρίνια με σουτ κεραυνό στην δεξιά γωνία του Διούδη πέτυχε την ισοφάριση “ανάβοντας φωτιές” στην ασθμαίνουσα ως τότε Τούμπα.

Στο 72′, κι ενώ ο Γιώργος Δώνη έκανε διορθωτικές κινήσεις στην μεσαία γραμμή της ομάδας του, ο Ακπομ μέσα από την περιοχή έστειλε δύσκολο, γυριστό αλλά άστοχο σουτ. Ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στο 77΄ όταν η κεφαλιά του Μάτος από σέντρα του Βιεϊρίνια εξοστρακίστηκε από το δοκάρι του Διούδη και έτσι παρέμενε το 1-1.

Στο 87΄ο ΠΑΟΚ «αγκάλιασε» το δεύτερο γκολ, ο Διούδης όμως έσωσε την εστία του στο πλασέ του Ινγκασον και στην αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός πέτυχε αυτός το δεύτερό του γκολ στο ίδιο λεπτό με τον Μακέντα πετυχαίνοντας το 1-2 και δημιουργώντας ένα απίθανο κοντράστ συναισθημάτων.

Στο 6ο λεπτό των καθυστρήσεων ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Κρέσπο από τον Κουρμπέλη και με τρίλεπτη καθυστέρηση και την βοήθεια του VAR o Σλοβένος ρέφερι το καταλόγισε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιεϊρίνια που πέτυχε το 2-2 ισοφαρίζοντας ένα παιχνίδι γκραν-γκινιόλ.

Λίγο πριν την εκτέλεση του πέναλτι ο Γιώργος Δώνης αποβλήθηκε λόγω της ασυνήθιστα άκομψης συμπεριφοράς του για διαμαρτυρίες στον καταλογισμό του πέναλτι.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Κίτρινες: Στοχ, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο, Γιόχανσον – Μακέντα, Σένκεφελντ, Ινσούα, Διούδης

Κόκκινες: Γιώργος Δώνης (προπονητής)

ΠΑΟΚ (Αμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μάτος, Μίσιτς, Αουγκούστο (64′ Ακπομ), Λημνιός (46′ Βιεϊρίνια), Στοχ (46′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιοχάνσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Δώνης, Κουρμπέλης, Ζαχίντ (70′ Περέα), Χατζηγιοβάννης (68′ Κολοβέτσιος), Μπουζούκης (81′ Αποστολάκης), Μακέντα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εννιά αγώνες χωρίς νίκη ο Παναιτωλικός: Στο 1-1 το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: