Σε εξέλιξη η τριμερής: Γκουτέρες, Αναστασιάδης, Ακιντζί χωρίς τους διαπραγματευτές

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην τριμερή στο Βερολίνο. Φωτογραφία Προεδρία Κυπριακής Δημοκρατίας




Άρχισε λίγο μετά τις 19.30 τοπική ώρα (20.30 ώρα Κύπρου) το άτυπο δείπνο του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σε σουίτα του ξενοδοχείου Adlon Kempinski στο Βερολίνο.

Ο κ. Γκουτέρες και οι δύο Αναστασιάδης – Ακιντζί, αρχίζουν το δείπνο έχοντας ενώπιον τους έναν σκελετό της ανακοίνωσης που αναμένεται να αναγνώσει ακολούθως ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις διαβουλεύσεις της κ. Λουτ με τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον ειδικό εκπρόσωπο του Ακιντζί, Ερχάν Ερτσίν, νωρίτερα τη Δευτέρα έχει προκύψει ένα κείμενο, που ενδέχεται να διαφοροποιηθεί αναλόγως της έκβασης των κατ’ ιδίαν συναντήσεων και του δείπνου.

Επιβεβαιώνονται παράλληλα οι προηγούμενες πληροφορίες ότι στο δείπνο παρίσταται ο ΓΓ του ΟΗΕ και οι δύο ηγέτες, ενώ οι κ. Μαυρογιάννης και Ερτσίν ενδέχεται να κληθούν να παραστούν, εφόσον χρειαστεί.

Στο δείπνο, η ε/κ πλευρά θα επιμείνει στη σύγκληση άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, ακόμη και εντός Δεκεμβρίου, ωστόσο το σενάριο να περιέχεται αναφορά σε συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται απομακρυσμένο.

Αναμένεται ότι μετά το πέρας του δείπνου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προβεί σε δηλώσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Ίσως έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε μετά το δείπνο στο Βερολίνο, λένε τα Ηνωμένα Εθνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: