Σχέδιο νόμου στη Βουλή των ΗΠΑ θα απαγορεύει ανάπτυξη πολεμικού υλικού στην Τουρκία

File Photo: Το αμερικανικό Κογκρέσο. CNA, ΚΥΠΕ




Ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης εισήγαγε νομοθεσία στην αμερικανική Βουλή, η οποία θα απαγορεύσει την ανάπτυξη στρατιωτικού υλικού και στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων της Αμερικής στην Τουρκία.

“Δυστυχώς, υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν, η Τουρκία έχει αποδείξει ότι δεν μπορούμε πλέον να την εμπιστευτούμε ως αξιόπιστο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών”, δήλωσε ο κ. Μπιλιράκης. “Η ανάπτυξη στρατηγικών πόρων στην Τουρκία δεν έχει πλέον νόημα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το γραφείο του βουλευτή:

Η επίθεση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία είναι μόνο μία από τις πολλές αποσταθεροποιητικές και καταπιεστικές ενέργειες που διαιωνίζονται από το καθεστώς του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία αρνείται συστηματικά στους πολίτες της τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, έχει εισβάλει και εξακολουθεί να κατέχει χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την Κύπρο, δεν επιτρέπει στις θρησκευτικές μειονότητες τη θρησκευτική τους ελευθερία, διενεργεί παράνομες έρευνες για πετρέλαιο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Επίσης: Παραβιάζει σχεδόν καθημερινά τον εναέριο χώρο ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ , της Ελλάδας, και διώκει δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς όταν γράφουν για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτές οι ενέργειες, σε συνδυασμό με την απειλή εναντίον της βάσης στο Ινσιρλίκ, κατά το πραξικόπημα του 2015, δείχνουν σαφώς ότι η συνεχιζόμενη παρουσία στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ στην Τουρκία αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Αμερικής.

Ο βουλευτής Μπιλιράκης αναμένει να συνεργαστεί με τους συναδέλφους του για να προωθήσει αυτό το σημαντικό νομοσχέδιο μέσω της νομοθετικής διαδικασίας ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Ο Ερντογάν συνεχίζει να εκθέτει τον Τραμπ: Του είπα δεν εγκαταλείπουμε τους S-400, έχουμε λύσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: