Σαββίδης: Χωρίς την ανατροφή της νεολαίας στο πνεύμα του πατριωτισμού, δεν υπάρχει προοπτική [video]

File Photo: O μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ




«Ο δικός μας στόχος είναι να κάνουμε τα πάντα για να έρθουν νέα παιδιά στον αθλητισμό και να αποφύγουν οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα. Να φύγουν από τους δρόμους και να έρθουν στα γυμναστήρια» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

Και μπορεί στην Ελλάδα να έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό λόγω της ενασχόλησής του με τον «δικέφαλο του Βορρά», ωστόσο για τον ίδιο, αθλητισμός δεν σημαίνει μόνο ποδόσφαιρο…

Συναντήσαμε τον κ. Σαββίδη στον Ασπρόπυργο, όπου παρακολούθησε το 1ο πρωτάθλημα «All Star» της Πάλης. Μιλώντας στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ αποκάλυψε την αγάπη του για τον αθλητισμό, αλλά και τη διάθεσή του να βοηθήσει τα νέα παιδιά. Παράλληλα στάθηκε στο 2020 που είναι Ολυμπιακή χρονιά και εξήγησε γιατί πρέπει η νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Βοηθάει με τον τρόπο του αρκετούς ερασιτεχνικούς συλλόγους να αναπτυχθούν, σε διάφορα αθλήματα ενώ πολλές φορές παρακολουθεί τις προσπάθειες των νέων παιδιών από κοντά.

  • «Ο δικός μας στόχος είναι να κάνουμε τα πάντα να έρθουν νέα παιδιά στον αθλητισμό και να αποφύγουν οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα. Να φύγουν από τους δρόμους και να έρθουν στα γυμναστήρια. Γνωρίζουμε τι κάνει σήμερα ο δρόμος στη νεολαία, ναρκωτικά και διάφορα εγκλήματα. Ο κυριότερος στόχος είναι να βοηθήσουμε, ώστε η νεολαία μας, να ανατραφεί στο πνεύμα το πατριωτικό», τόνισε αρχικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Ιβάν Σαββίδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο 2020. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο μεγάλος στόχος και το όνειρο κάθε αθλητή.

«Η επόμενη χρονιά είναι Ολυμπιακή και είναι πάρα πολύ σημαντικό πριν την ολυμπιακή χρονιά να δώσουμε ακόμα ένα έναυσμα έτσι ώστε να κερδίσουμε τα μετάλλια. Δεν είναι δυνατόν να παίρνουμε τα μετάλλια τα οποία δεν πήρε κάποιος άλλος. Ο στόχος μας είναι να ανεβάσουμε το πνεύμα και το ηθικό ώστε αυτά τα παιδιά να παλέψουν και να διεκδικήσουν τα μετάλλια. Ήρθε η ώρα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα βήμα – βήμα, για να δώσουμε ελπίδα και πίστη στη νεολαία μας ότι μπορούν να γίνουν πλήρη μέλη της κοινωνίας μας. Χωρίς την ανατροφή της νεολαίας στο πνεύμα του πατριωτισμού, δεν υπάρχει καμία προοπτική. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος».

  • Ο Ιβάν Σαββίδης αποκάλυψε ότι ακόμα και σήμερα αθλείται, ενώ δεν ξεχώρισε κάποιο άθλημα, λέγοντας ότι τα αγαπάει όλα: «Αγαπάω όλα τα αθλήματα. Ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός. Κι εγώ είχα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και σύμφωνα με τις δυνατότητες μου ακόμα και σήμερα αθλούμαι. Σήμερα χάρηκα πάρα πολύ που είδα τη νεολαία να παλεύει, αυτά τα νέα δυνατά παιδιά να προσπαθούν. Αυτοί πρέπει να αναπτερώσουν το ηθικό του λαού μας κι εμείς πρέπει να τους βοηθάμε».

Αθλητισμός για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Γυναικείο χάντμπολ, μπιλιάρδο, σκάκι, μαχητικές τέχνες, σκοποβολή, ιππασία, βόλεϊ και χόκεϊ είναι κάποια άλλα αθλήματα που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του και αποφάσισε να βοηθήσει οικονομικά. Στόχος του άλλωστε, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ είναι να «αναπτερώσει το ηθικό των νέων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νίκος Λάκατας

Αποκάλυψη OPEN: Αθλητικός εισαγγελέας αποκάλεσε «υπανθρώπους» τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: