Σαφές μήνυμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην τουρκική προκλητικότητα από την Κρήτη

Πύραυλοι MLRS (Multiple Launch Rocket System) καθώς και RM-70, “άστραψαν” στον Κρητικό ουρανό. ΓΕΣ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ.

Την στιγμή που η Άγκυρα δείχνει τις διαθέσεις της με navtex στο Καρπάθιο και το παράνομο μνημόνιο με την Λιβύη, “κοιτάζοντας” προς την ανατολική πλευρά της Μεγαλονήσου, μονάδες πυροβολικού της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ που εκπαιδεύτηκαν στο πεδίο βολής Κρήτης, έστειλαν το πλέον σαφές μήνυμα.

Πύραυλοι MLRS (Multiple Launch Rocket System) καθώς και RM-70, “άστραψαν” στον Κρητικό ουρανό.

Πηγή φωτoγραφίας: ΓΕΣ

Και μπορεί τα οπλικά αυτά συστήματα του Πυροβολικού να ταξίδεψαν από ακριτικές μονάδες είτε νησιών είτε του Έβρου, στο πεδίο βολής της Κρήτης. Δεν παύει όμως στη συγκεκριμένη περίοδο να έχουν ξεχωριστή αξία ως μήνυμα αποτροπής απέναντι στην επέκταση των προκλήσεων της Τουρκίας.

Κυρίως οι MLRS με τους πυραύλους που είναι ικανοί να φέρουν, αποτελούν έναν ιδιαίτερο “άσσο” του Πυροβολικού Μάχης κατά στρατηγικών στόχων. Κι από την επιτυχή αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών σεναρίων, τόσο ως προς τις διαδικασίες εκπομπής και ακρίβειας των πυρών, όσο και από τα αποτελέσματά τους φανερώνουν την παρατεταμένη ετοιμότητα και την άρτια επαγγελματική κατάρτιση των στελεχών του Πυροβολικού.

Οι βολές των όπλων της 1ης Στρατιάς έγιναν υπό το βλέμμα του καταδρομέα Στρατηγού Διοικητή του σχηματισμού, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Φλώρου, του Διευθυντή Πυροβολικού Υποστράτηγου Δημοσθένη Βιτετζάκη καθώς και από αντιπροσωπεία από το ΓΕΣ και το Πεδιο Βολής Κρήτης. Πηγή φωτόΓΕΣ

Οι βολές των όπλων της 1ης Στρατιάς έγιναν υπό το βλέμμα του καταδρομέα Στρατηγού Διοικητή του σχηματισμού, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Φλώρου, του Διευθυντή Πυροβολικού Υποστράτηγου Δημοσθένη Βιτετζάκη καθώς και από αντιπροσωπεία από το ΓΕΣ και το Πεδιο Βολής Κρήτης.

Ύπουλες κινήσεις της Άγκυρας με την Λιβύη: Oι ελληνικές Ε.Δ. δεν είναι οι “άτακτοι” της Συρίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: