Ρατσιστικά συνθήματα για Μπαλοτέλι από οπαδούς της Βερόνα: Διέκοψε τον αγώνα ο διαιτητής

Ο Μάριο Μπαλοτέλι. EPA, FILIPPO VENEZIA




Την οργισμένη αντίδραση του Μάριο Μπαλοτέλι προκάλεσε η ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών της Βερόνα. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο επιθετικός της Μπρέσια άρπαξε τη μπάλα στα χέρια του και σταμάτησε το παιχνίδι, φωνάζοντας ότι άκουσε ρατσιστικές προσβολές από την εξέδρα.

Στη συνέχεια, έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια, όμως με την παρέμβαση συμπαικτών και αντιπάλων πείστηκε να επιστρέψει.

Ο διαιτητής διέκοψε για αρκετά λεπτά τον αγώνα και από τα μεγάφωνα υπήρξαν προειδοποιήσεις για διακοπή σε περίπτωση επανάληψης ανάλογου φαινομένου, οι οποίες έγιναν δεκτές με αποδοκιμασίες από μεγάλη μερίδα των οπαδών της Βερόνα. Το ματς ξανάρχισε και ολοκληρώθηκε κανονικά, με τον Μπαλοτέλι μάλιστα να πετυχαίνει στο 85΄ το μοναδικό γκολ της Μπρέσια, που τελικά ηττήθηκε με 2-1.

Τα ρατσιστικά συνθήματα εμφανίζονται με ανησυχητική συχνότητα σε αρκετά ιταλικά γήπεδα, με πρόσφατα «θύματα» τον Ρομέλου Λουκάκου τους Ίντερ, τον Φρανκ Κεσιέ της Μίλαν, τον Ντάλμπερτ της Φιορεντίνα και τον Ρονάλντο Βιέιρα της Σαμπντόρια. Την κατάσταση επιδεινώνει το γεγονός ότι οι ποινές που επιβάλλονται από τα αρμόδια όργανα είναι ιδιαίτερα επιεικείς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν παραιτούμαι είπε ο Βαλβέρδε μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Λεβάντε με 3-1

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: