“Πράσινη” ομπρέλα Βερολίνου στην Ινδία: 1,5 δισ. ευρώ για σχέδια πράσινων αστικών μετακινήσεων

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ινδίας στην Ευρώπη και περισσότερες από 1.700 γερμανικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στη χώρα αυτή. EPA,STR




Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα από το Μουμπάι ότι η χώρα της θα δαπανήσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια σε σχέδια πράσινων αστικών μετακινήσεων στην Ινδία, τα οποία θα καταρτιστούν βάσει νέας γερμανοϊνδικής συνεργασίας.

Η Μέρκελ, η οποία συνοδεύεται στην επίσκεψή της στην Ινδία από αρκετούς υπουργούς και μια αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, συναντάται τώρα με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, με τις συνομιλίες τους να αναμένεται να επικεντρωθούν στο εμπόριο, τις επενδύσεις, την περιφερειακή ασφάλεια και την κλιματική αλλαγή.

  • Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ινδίας στην Ευρώπη και περισσότερες από 1.700 γερμανικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στη χώρα αυτή.

Γερμανικά κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτήσουν διάφορα σχέδια φιλικά προς το περιβάλλον, όπως η εισαγωγή ηλεκτρικών λεωφορείων για την αντικατάσταση αυτών που κινούνται με ντίζελ για τις δημόσιες μεταφορές σε αστικά κέντρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διευρύνεται το πολιτικό χάσμα στη Γερμανία, τριάντα χρόνια μετά την πτώση του Τείχους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: