“Επαναστατική Αυτοάμυνα”: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον ανακριτή οι συλληφθέντες [video]

File Photo: Συλληφθέντες μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής , με την κατηγορία της συμμετοχής στην “Επαναστατική Αυτοάμυνα” . ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή σήμερα, Τρίτη, 12 Νοεμβρίου οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στις ενέργειες της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Ενδέχεται να υπάρξει συγκέντρωση συμπαράστασης ομοϊδεατών τους, έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Οι δύο κατηγορούμενοι, αντιμετωπίζουν τις εξής κατηγορίες: τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατ´ εξακολούθηση, τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη περίπτωση όπλων, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία, παράνομη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Χθες, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των συλληφθέντων.

Ταυτοποιήθηκε από βίντεο κοντά στο σπίτι του
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV, οι αστυνομικοί μπόρεσαν να εντοπίσουν εύκολα τον Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη γιατί είχε τραυματιστεί και από το αίμα κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν. Στόχος για τους αστυνομικούς ήταν να καταφέρουν να βρουν τον συνεργό του. Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι ο Χατζηβασιλειάδης συναναστρέφεται αρκετά με τρομοκράτες που έχουν αποφυλακιστεί. Ετσι, άρχισαν να ψάχνουν αυτούς τους τρομοκράτες. Έφτασαν, λοιπόν, να ψάχνουν και τον Βαγγέλη Σταθόπουλο. Από βίντεο που βρήκαν πολύ κοντά στο σπίτι του, τον εντόπισαν να μπαίνει μέσα στο διαμέρισμά του, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, 50 λεπτά μετά τη ληστεία, φορώντας τα ίδια ρούχα με τη ληστεία που είχαν κάνει λίγα λεπτά νωρίτερα στον Χολαργό.

Μετέφερε τον τραυματία στο σπίτι-γιάφκα στο Χολαργό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάντως, ακολούθησε μια διαδρομή του τραυματισμένου Χατζηβασιλειάδη. Αμέσως, λοιπόν, ο Σταθόπουλος πήρε τον Χατζηβασιλειάδη και τον μετέφερε στο διαμέρισμα του Χολαργού. Στη συνέχεια ο Σταθόπουλος πήγε στο σπίτι του και ενημερώνει τη σύζυγο του Χατζηβασιλειάδη. Οι δυο τους φεύγουν και πηγαίνουν μαζί με ένα ενοικιασμένο αυτοκίνητο στα βόρεια προάστια αφού προηγουμένως έχουν πάρει – όπως λένε οι ίδιοι – πληροφορίες από μία ιδιώτη γιατρό για το τι πρέπει να κάνουν για να περιθάλψουν το τραύμα από το Καλάσνικοφ. Πηγαίνουν κοντά σε ένα νοσοκομείο, από το οποίο βγαίνει μία γυναίκα και τους δίνει μία τσάντα. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτή η τσάντα είχε μέσα γάζες. Αμέσως μετά φεύγουν από εκείνο το σημείο και πηγαίνουν στο Χαλάνδρι, όπου υπάρχει ένα φαρμακείο. Μπαίνουν μέσα σε αυτό (έχουν καταγραφεί και σε βίντεο) και παραλαμβάνουν όλα τα υπόλοιπα φάρμακα για να μπορέσουν να περιθάλψουν τον τραυματισμένο Χατζηβασιλειάδη.

Η κεντρική γιάφκα της οργάνωσης
Η κεντρική γιάφκα της οργάνωσης βρίσκεται στην Κυψέλη και νοικιάστηκε πριν από πέντε χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ιδιοκτήτης έχει το ίδιο επίθετο με τον τρομοκράτη. Μόνο που στη συγκεκριμένη γιάφκα εμφανιζόταν μόνο ο Χατζηβασιλειάδης εκεί, καθώς το πατρικό σπίτι του Σταθόπουλου βρίσκεται πολύ κοντά στο διαμέρισμα της Κυψέλης.

Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες των μελών της Επαναστατικής Αυτοάμυνας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal