Πρώτη μετάδοση της ακρόασης για την παραπομπή Τραμπ, με 13,8 εκ. τηλεθεατές [video]

Ο Ντόναλντ Τραμπ προχωρά προς το Λευκό Οίκο. EPA.YURI GRIPAS, ABACA, POOL




Περίπου 13,8 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την πρώτη τηλεοπτική μετάδοση της ακρόασης στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την έρευνα παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που πραγματοποιήθηκε προχθές.

Συνολικά δέκα τηλεοπτικά δίκτυα και δίκτυα καλωδιακής τηλεόρασης μετέδωσαν την διαδικασία (Nielsen).

Το τηλεοπτικό κοινό για την εξάωρη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι ήταν μεγαλύτερο από την μέση καθημερινή τηλεθέαση, ήταν μικρότερο από το τηλεοπτικό κοινό που έχει παρακολουθήσει πρόσφατα πολιτικά γεγονότα στις ΗΠΑ.

Περίπου 20 εκατομμύρια τηλεθεατές είχαν παρακολουθήσει την κατάθεση που έδωσε στο Κογκρέσο το 2018, ο Μπρετ Κάβανο υποψήφιος (τότε) δικαστής για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, μέσω έξι τηλεοπτικών δικτύων (Nielsen).

Στην διάρκεια της ακρόασης, η καθηγήτρια του πανεπιστημίου (Stanford University) Κριστίν Μπλάζι Φορντ τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση.

Από την μεριά του, ο Κάβανο αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ ο διορισμός του στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικυρώθηκε.

Τον Ιούλιο του 2017, περίπου 19,5 εκατομμύρια Αμερικάνοι παρακολούθησαν την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας για τις επικοινωνίες που είχε με τον πρόεδρο Τραμπ, σύμφωνα με τα στοιχεία δέκα τηλεοπτικών δικτύων (Nielsen).

Τον Ιούλιο του 2019, κατά την κατάθεση του Ρόμπερτ Μάλερ σχετικά με την ρωσική εμπλοκή στις εκλογές του 2016, περίπου 13 εκατομμύρια Αμερικάνοι παρακολούθησαν την τηλεοπτική μετάδοση, από επτά τηλεοπτικά δίκτυα (Nielsen).

Τα στατιστικά στοιχεία τηλεθέασης δεν συμπεριλαμβάνουν τους ανθρώπους που παρακολούθησαν τις ακροάσεις από τα κινητά τους τηλέφωνα, τους υπολογιστές τους ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι δημόσιες ακροάσεις για την παραπομπή Τραμπ δεν θα τους αλλάξουν γνώμη, λένε οι ψηφοφόροι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: