Προτεραιότητα της κυβέρνησης η προστασία και η πρόοδος των παιδιών, είπε η Άντρη Αναστασιάδη

Προτεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας η πρόοδος, ευημερία και τα δικαιώματα των παιδιών, είπε η κυρία Άντρη Αναστασιάδη, Λευκωσία, Κύπρος, Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2019. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Προτεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η πρόοδος, η ευημερία και η διασφάλιση των δικαιωμάτων του παιδιού, είπε η κυρία Άντρη Αναστασιάδη στον χαιρετισμό της στο Πρώτο Φόρουμ Θεσσαλονίκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών, μέλημα της παρούσας διακυβέρνησης αποτελεί η οικοδόμηση μίας παιδοκεντρικής κοινωνίας, η οποία θα του παρέχει ασφάλεια και προστασία, εστιάζοντας παράλληλα στη διαμόρφωση εκείνων των πολιτικών και συνθηκών που θα του δώσουν τις γνώσεις, τις ευκαιρίες, αλλά και τα εχέγγυα να αναπτύξει στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητές του», σημείωσε η κ. Αναστασιάδη.

Παράλληλα, τόνισε ότι μέσα από τη στοχευμένη πολιτική που υιοθετείται και σε αγαστή συνεργασία με την Επίτροπο Δικαιωμάτων του Παιδιού, έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα ως προς τη διασφάλιση των συμφερόντων των παιδιών, ενώ έχει παραχθεί ένα πολυεπίπεδο έργο που άπτεται θεμάτων που αφορούν είτε άμεσα είτε έμμεσα τα παιδιά.

  • Η κυρία Άντρη Αναστασιάδη αναφέρθηκε στην κύρωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Σεξουαλική Κακοποίηση (Σύμβαση Λανζαρότε), τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση, τη σεξουαλική κακοποίηση και την παιδική πορνογραφία, τον διορισμό Συμβουλίου επιφορτισμένο με την ευθύνη της προώθησης, της παρακολούθησης, της αξιολόγησης και του ελέγχου της εφαρμογής της Στρατηγικής και την εφαρμογή Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα του Παιδιού στον τομέα της Υγείας.

Παράλληλα, ειδική αναφορά έκανε στην προώθηση νομοθεσιών για αναμόρφωση του δικαίου σε συναφή με τα παιδιά θέματα, στη συμμετοχή των παιδιών όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων για την κατάρτιση πολιτικών που τα αφορούν και τα επηρεάζουν και στη δημιουργία του Δικτύου Στήριξης της Οικογένειας με σκοπό την πολύπλευρη παροχή επιστημονικής και κοινωνικής συνδρομής στις οικογένειες.

«Όσον αφορά τον χώρο της Παιδείας, συνεχίζουμε τον σταθερό εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, με γνώμονα τη βελτίωση των γνώσεων, των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων όλων των μαθητών, καθώς και την ποιοτική αναβάθμιση του συστήματος ευρύτερα», τόνισε η κυρία Αναστασιάδη και υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες που φθάνουν στην Κύπρο ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται οικογένειες με παιδιά.

  • Η κυρία Αναστασιάδη σημείωσε, επίσης, ότι η κυπριακή κυβέρνηση επενδύοντας στην ποιοτική παιδική ηλικία και προασπίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών δημιουργεί τους αυριανούς κριτικά σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες. «Πολίτες, οι οποίοι μεγαλώνοντας θα αντιμάχονται με αποφασιστικότητα την όποια μορφή βίας και εκμετάλλευσης και θα υπερασπίζονται με σθένος τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε.

Τέλος, η κυρία Αναστασιάδη συνεχάρη το «Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης τόσο για την πρωτοβουλία όσο και την άψογη διοργάνωση.

ΚΥΠΕ
01/11/2019

Ανασχηματισμός εν όψει στην Κύπρο: Όλα τα σενάρια για τα νέα χαρτοφυλάκια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: