Προοδευτική Φ.Κ: Η λύση επείγει όσο ποτέ άλλοτε, συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τέλους

H Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) και η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) πραγματοποίησαν αντικατοχική εκδήλωση στο Οδόφραγμα του Αγίου Κασσιανού, Λευκωσία 15 Νοεμβρίου 2019.ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Η λύση επείγει όσο ποτέ άλλοτε, διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, η Προοδευτική Κ.Φ με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προοδευτικής, η λύση πρέπει να μην ξεφεύγει από τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, να διασφαλίζει την ενότητα του τόπου. «Λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα και μια αδιαίρετη κυριαρχία», αναφέρει διατρανώνοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσουν να αντιπαλεύουν σθεναρά τις εθνικιστικές φωνές που  υπάρχουν και στις δύο κοινότητες, φωνές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην οριστική διχοτόμηση της πατρίδας.

Επίσης, καταδίκασε τη στάση της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας και της νεολαίας του ΔΗ.ΣΥ, που για ακόμα μια χρονιά δεν συμμετείχαν καθόλου στις επίσημες εκδηλώσεις του οργανωμένου φοιτητικού και μαθητικού κινήματος.

«Ως Προοδευτική Κ.Φ. θα συνεχίσουμε ενάντια στον εθνικισμό και το σοβινισμό, υπέρ της απελευθέρωσης και της επανένωσης του τόπου και του λαού μας στο σύνολο του. 45 χρόνια από την εισβολή και 35 από την ανακήρυξη του Ψευδοκράτους, ο αγώνας για λύση του Κυπριακού προβλήματος παραμένει πρώτιστη προτεραιότητα μας. Καλούμε την νεολαία, να συστρατευτεί μαζί μας, στον αγώνα για μια Κύπρο της ειρήνης και της αδελφοσύνης, χωρίς στρατούς και συρματοπλέγματα, όπου αφέντες της θα είναι μόνο Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι”, καταλήγει η Προοδευτική.

ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΧΡ

Πικετοφορία έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στο Λονδίνο για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: