Προκαλεί ο Χαμενεΐ: Τάσσεται υπέρ της αύξησης της τιμής της βενζίνης και καταγγέλλει σαμποτάζ

File Photo: Αντιπάλους της ισλαμικής δημοκρατίας και ξένους εχθρούς για «σαμποτάζ», βλέπει στα επεισόδια ο ηγέτης του Ιράν. EPA, STRINGER




Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ τάχθηκε σήμερα υπέρ της αύξησης της τιμής της βενζίνης που προκάλεσε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, κατηγορώντας τους αντιπάλους της ισλαμικής δημοκρατίας και ξένους εχθρούς για «σαμποτάζ», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

“Δεν είναι ο λαός μας…”
«Κάποιοι χωρίς αμφιβολία ανησυχούν για αυτή την απόφαση… αλλά το σαμποτάζ και οι εμπρησμοί γίνονται από χούλιγκαν, όχι τον δικό μας λαό. Οι αντεπαναστάτες και οι εχθροί του Ιράν ανέκαθεν στήριζαν το σαμποτάζ και τις παραβιάσεις ασφαλείας και συνεχίζουν να το κάνουν», δήλωσε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Νεκρός στη Σιρτζάν, συγκρούσεις κι εκτός Τεχεράνης
«Δυστυχώς προκλήθηκαν κάποια προβλήματα, ένας αριθμός ανθρώπων έχασε τη ζωή του και κάποια κέντρα καταστράφηκαν», δήλωσε ο Χαμενεΐ.
Αξιωματούχοι δήλωσαν χθες ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην νοτιοανατολική πόλη Σιρτζάν, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν αναφορές για αρκετούς ακόμα θανάτους καθώς η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στην Τεχεράνη και δεκάδες άλλες πόλεις στο Ιράν.

Η αύξηση της τιμής της βενζίνης
Ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι η αύξηση της τιμής της βενζίνης βασίστηκε σε γνώμες ειδικών και θα πρέπει να εφαρμοστεί αλλά κάλεσε τους αξιωματούχους να αποτρέψουν τις αυξήσεις στις τιμές άλλων προϊόντων, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει περιοριστεί στο Ιράν ύστερα από εντολή του ανώτατου συμβουλίου ασφαλείας, όπως μετέδωσε το ημικρατικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA, ύστερα από δύο ημέρες διαδηλώσεων κατά της αύξησης της τιμής της βενζίνης.

Με πληροφορίες από Reuters – AFP, via ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΤΦ

Βίαιες συγκρούσεις σε διαδηλώσεις κατά της αύξησης της βενζίνης στο Ιράν: Ένας νεκρός [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: